Медът не е единственият пчелен продукт с доказано полезни свойства.

...
Медът не е единственият пчелен продукт с доказано полезни свойства.
Коментари Харесай

Прополисът допълва идеално грижата за кожата


Медът не е единственият пчелен артикул с потвърдено потребни свойства. Също толкоз потребен и при вътрешен банкет, и при външно приложение върху кожата е и прополисът , означаван и като пчелен клей . Затова е изцяло оневинен е нарасналият интерес към прополиса като съществена съставна част в редица козметични артикули. Проучванията демонстрират, че той идеално добавя грижата за кожата във всеки аспект – заглаждане, унищожаване на кожни недостатъци, общо възстановяване структурата на кожата.

Счита се, че пчелите създават прополис като средство за срастване обособените структури на кошера си, само че разчитат на още едно негово мощно деяние, което съставлява интерес за козметичната индустрия. Прополисът има изявени антибактериални свойства и те може да се употребяват за допълнение грижите за кожата.

Превенция и допълващо лекуване на акне
Антибактериалните свойства на прополиса оказват помощ за понижаване възпалението на кожата и допълват грижите за преодоляване деянията на акнето. Освен това прополисът отпушва порите на кожата, с което способства за разреждане на тези прояви и за предварителна защита на следващи обостряния на акнето.

Изравняване на кожната пигментация и тена
Прополисът работи и като антиоксидант. Той обезврежда свободните радикали, които повреждат меланоцитите и нарушават производството на кожния пигмент меланин .

Премахване на брадавици
Проучванията демонстрират, че третирането с няколко капки съсредоточена прополисова смес на ден може да помогне за свиването и премахването на брадавици по кожата. Позитивният резултат се асоциира с противовирусните и противовъзпалителните свойства на прополиса.

Свързани публикации.. За какво оказва помощ пчелният прашец? 0 Приложения на яйчения белтък в грижата за кожата 0 Роля на магнезия за по-красива кожа 0

Зарастване на рани от изгаряния
По-сериозно слънчево изгаряне, както и по-леки форми на други видове изгаряне на кожата може да се облекчат с използването на прополисови артикули. Освен всичко прополисът има и стимулиращо деяние върху обновяването на епидермалния пласт на кожата.

Наред с допълващото си въздействие за преодоляване на някои кожни проблеми, прополисът има и чисто тонизиращо деяние върху кожата за подържане на положителното й здраве. Затова той може да се ползва и като част от ежедневната грижа за кожата във всяка възраст в ролята на богат източник на кумарин, полифеноли и аминокиселини за кожното здраве.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР