Медът е сред най-масово използваните продукти през зимния сезон, тъй

...
Медът е сред най-масово използваните продукти през зимния сезон, тъй
Коментари Харесай

Съветът на експертите! Как да разпознавате качествения мед

Медът е измежду най-масово употребяваните артикули през зимния сезон, защото съгласно редица бабини предписания, облекчава грипа и настинките.

Доколко обаче медът, който купуваме, е първокласен, отговорят специалистите.

В рубриката Чети етикета на btv се коментира най-достоверният метод, с който може да проверявате дали ви продават същински мед.

Методът е да обърнете бурканчето надолу и в случай че наличието вътре потече без проблеми като вода, то най-вероятно това не е същински мед, а стоката е с доста ниско качеството.

Не постоянно обаче по-течният мед е и по-некачествен. Когато се втечнява при температура от 45 градуса, това е сигнал за качество. Нагряването му над тази температура не се предлага, тъй като по този начин губи потребните си свойства.

Но даже когато се нагрее, същинският мед се стича постепенно, а не като вода, разясняват специалистите.

 първокласен мед

За да реализират тази присъща плътност на същинския артикул доста производители прибавят нишесте. През 2013 година асоциация Активни консуматори организираха тест на 10 марки български мед и откриха, че всеобщо се прибавя нишесте.

Според Богомил Николов, ръководител на Асоциацията, най-голямото нарушаване при меда в наши дни е, че доста производители показват промишлено творби мед като пчелен.

Въпреки това е целесъобразно да четете деликатно етикетите, с цел да сте сигурни какво купувате.

Специалистите споделят, че за последните години производството на мед у нас мощно е намаляло. Годишно към този момент се създават към 5000 тона, а преди този момент количеството български мед е достигало 10 000 тона.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР