Медът е изключително ценен и полезен природен продукт и ако

...
Медът е изключително ценен и полезен природен продукт и ако
Коментари Харесай

7 причини да започнете деня си с чаша топла вода и мед

Медът е извънредно скъп и потребен естествен артикул и в случай че го смесите с топла вода и пиете на гладно, ще извършите огромна услуга на здравето си.

Поддържането на тялото хидратирано е едно от значимите неща за здравето. Но множеството хора не знаят, че пиенето на топла вода обезпечава още няколко изгоди за организма. В едно проучване медицински специалисти споделят, че водата е доста потребна, изключително в случай че е с идеалната температура, а приемането на мед с топла вода носи редица изгоди за вашето здраве. За това пише Health Shots.

Помага за намаляване

Една чаена лъжичка мед, добавена към чаша топла вода, може да ви накара да се почувствате сити, което от своя страна може да помогне за контролиране на тежестта. Пиенето на топла вода с мед заран ще помогне за понижаване на желанието за сладки или висококалорични храни, надзор на порциите и понижаване на общия банкет на калории.



Снимка: Freepik

Поддържа водния баланс

Като изпиете чаша топла вода с мед на празен корем, можете да избегнете дехидратация. Здравето и вярното действие на всички системи на тялото зависи от вярната хидратация.

Подобрява храносмилането

Медът може да успокои храносмилателния тракт и да понижи дразненето. Топлата вода оказва помощ за облекчение на неприятно храносмилане и отичане на корема. Освен това медът съдържа пребиотици, които подтикват растежа на потребните бактерии в червата.



Снимка: Freepik

Укрепва имунитета

Медът съдържа антиоксиданти и има антимикробни свойства. Комбинирането му с топла вода оказва помощ за подсилване на имунната система и предотвратяване от инфекции.

Намалява възпалението

Медът има противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ, да вземем за пример, за облекчение на възпалено гърло или други възпалителни положения. В композиция с топла вода оказва помощ за облекчение на дискомфорта, обвързван с инфектиране.

Придава на кожата искра

Медът постоянно се употребява в артикули за грижа за кожата поради своите овлажняващи и антибактериални свойства. Използването с топла вода поддържа кожата овлажнена и понижава появяването на акне и старешки петна по кожата.



Снимка: Getty Images

Облекчава мускулните болки

Естествените захари в меда могат да обезпечат бързо доставяне с сила. Може да има и лек аналгетичен резултат, облекчавайки мускулните болки, изключително след подготовка.

Важно е да се означи, че до момента в който медът предлага тези преимущества, умереността е основна. Прекомерната консумация на мед може да докара до увеличение на приема на калории, което може да бъде нездравословно, в случай че желаете да отслабнете. Хората, които са алергични към мед, също би трябвало да бъдат деликатни.



Снимка: Freepik

Ежедневната консумация на мед с топла вода нормално се смята за безвредна за множеството хора и може да обезпечи изгоди за здравето.

За множеството хора умерената консумация на мед с топла вода не би трябвало да съставлява риск за здравето, само че може да има самостоятелни реакции.

Ако имате терзания по отношение на ежедневната консумация на мед с топла вода или в случай че имате нежелани реакции, целесъобразно е да се консултирате с вашия фамилен доктор, който може да ви даде самостоятелни рекомендации.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР