Медалистите от европейското първенство по лека атлетика за юноши и

...
Медалистите от европейското първенство по лека атлетика за юноши и
Коментари Харесай

Медалистите от европейското първенство по лека атлетика за до 20 г. се завърнаха в България

Медалистите от европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел се завърнаха в България.

Страната ни приключи с общо четири медала на Европейския шампионат до 20 години - три сребърни и един бронзов.

в скока на дължина.

" Не съм удовлетворена от сребърния орден. За мен той няма значение, за мен е значим резултатът. Липсваше ми шансът този път. Всяка последваща година упражнявам повече. Надявам се шансът да се върне двойно о да реализира прекрасен резултат, който да стигне и за Олимпиада. Получи се най-силното ми съревнование за годината. Направих доста точни опити и се борих, тъй като до последно не се знаеше дали ще вляза във финалната осмица. Продължих да надграждам и демонстрирах темперамент на пистата. Това бе последното ми съревнование за сезона. Готова съм за огромната конкуренция при дамите. Ще се оправя. Преди да контузя глезена си бях в добра форма и постигах положителни резултати. Ако не се беше случило нелепото неразбирателство с глезена, щях да реализира по-хубав резултат без шанс ", показа тя.

Божидар Саръбоюков завоюва сребро в и в тройния скок.

" Много съм горделив от себе си и в действителност се веселя. Макар вчерашният орден да не е този, който чакам, въпреки всичко съм удовлетворен. Там, където трябваше се показах уместно. Един сантиметър в действителност е доста. Бях подготвен да го преодолея, само че не ми беше деня. Явно не е писано. Надявам се да покажа по-големи резултати. Винаги има какво още да се гони. Смятам, че 5-те сантиметра за олимпийския норматив са преодолими. Аз самият не чаках да се доближа до подобен резултат. Наистина доста упражнявах. Целта ми е да се показва добре на международното състезание след една седмица. След това ще гоним олимпийския норматив ", съобщи той.

в тройния скок.

" Винаги може повече. Доволен съм от медала, само че от резултата не съм. Беше огромна борбата сред нашия съотборник Божидар Саръбоюков и естонеца. Ние с него се бутаме да вършим по-добри достижения и по този начин си оказваме помощ. Бях много спокоен, нищо не ми повлия. Мисля, че можех да скоча над 16.5 м, само че не съумях да си съчетавам скоковете. Видя се, че след последния ми опит лежа на земята от отчаяние, а не благополучие. Това е спортът. Догодина има международно състезание и ще гоним по-хубави достижения ", сподели той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР