Мед и канела – комбинация, която лекува 12 заболявания Сместа

...
Мед и канела – комбинация, която лекува 12 заболявания Сместа
Коментари Харесай

Мед и канела – комбинация, която лекува 12 заболявания

Мед и канела – композиция, която лекува 12 болести

Сместа от канела и мед е неповторимо средство за лекуване на доста заболявания. Тези две съставки идеално се съчетават и имат доста преимущества.

Малко количество натурален мед е потребно даже за диабетици, а канелата изцяло контролира равнищата на кръвната захар.

Ето по какъв начин сместа от мед и канела въздейства върху човешкото тяло:

1) Укрепва имунната система. Медът е богат на желязо и доста витамини. Ежедневната приложимост на мед и канела защищава организма от нездравословните бактерии и вируси.

2) Намалява холестерола. 2 супени лъжици мед и 3 супени лъжици канела, разредени в 500 мл. вода, могат да понижат холестерола в кръвта с 10% за по-малко от 2 часа.

3) Помага при настинка. Благодарение на тази примес, за три дни можете да се отървете от признаците на тежка настинка. Тази примес ще помогне да излекувате хроничната кашлица. В допълнение, тя има страховит усет.

4) Помага да се отървете от грипа или да го предотвратите. Учените са разкрили естествена съставна част в меда, която убива вирусите и защищава от грип.

5) Облекчава зъбобол. Пригответе си паста от 5 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела и я нанесете върху проблематичния сектор. Повтаряйте процедурата 3 пъти дневно – и няма да ви се наложи да пиете мощни болкоуспокояващи.

6) Подобрява работата на стомаха. Смесете канела с 2 супени лъжици мед и приемайте сместа преди всяко хранене – това ще помогне на стомаха да смила тежките храни и ще ви избави от нараснала киселинност.

7) Облекчава признаците на артрит. Ако страдате от артрит, постоянно пийте 1 чаша вряла вода с 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела.

Учени от Университета в Копенхаген, преди закуска, давали примес от мед и канела на 200 пациенти, страдащи от артрит. Само за една седмица 73% от участниците се отървали от болката.

Освен това, един месец по-късно, всички тези, които заради затруднения от артрита не могли да се движат обикновено, още веднъж се изправили на крайници.

8) Елиминира коремната болежка. Смес от мед и канела сполучливо лекува стомашни язви и стомашно-чревни болести.

9) Облекчава болки в гърлото. Ако страдате от възпалено гърло, разбъркайте 1 супена лъжица мед и малко канела, приемайте тази примес на всеки 3 часа. Не спирайте лекуването, до момента в който признаците изчезнат изцяло.

10) Бори се със сърдечните болести. Използвайте паста от канела и мед вместо сладко – мажете непосредствено върху хляба и яжте за закуска всеки ден.

Това доста ще понижи равнището на холестерола в кръвта и по този метод ще понижи броя на холестеролните плаки, които предизвикват сърдечен удар.

11) Елиминира умората. Според последните изследвания ежедневната приложимост на мед обезпечава на индивида сила, усъвършенства вниманието и паметта.

За това е задоволително да се разреди 1/2 ч. л. мед и малко канела в чаша вода. Консумирайте тази примес два пъти на ден (сутрин и вечер) – и ще забележите резултата след една седмица.

12) Бори се с пикочните и гениталните инфекции. В чаша топла вода, прибавете малко мед и канела, приемайте, до момента в който изцяло се отървете от микробите в пикочния мехур.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР