Мечтата за членство в Европейския съюз не е разбита. Другата

...
Мечтата за членство в Европейския съюз не е разбита. Другата
Коментари Харесай

Зоран Заев: Мечтата за членство в ЕС не е разбита, другият вариант е национализъм, радикализъм, несигурност

Мечтата за участие в Европейския съюз не е разрушена. Другата опция е шовинизъм, радикализъм, неустановеност и завръщане към мрачните времена, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление за белградския в. "Политика ", представено от Българска телеграфна агенция.

Заев показва убеденост, че не би навредило, в случай че страната му получи опция да стартира договаряния с Европейски Съюз, и даже в противен случай - би било добър тласък да продължи вътрешните промени, зачитайки европейските полезности, и да способства за процесите на промени вътре в Европейски Съюз.

Според премиера на Северна Македония неговата страна е потвърдила, че "чрез откровено другарство, ефикасна дипломация, разговор и консенсус със своите съседи и вътре в страната отстоява и основава европейски полезности ". "От друга страна, в случай че правилото на заслуги бъде отритнат, какво може да донесе това ", пита Заев.

"Дали напредъкът ще остане мощен тласък? Как ще засегне това други отворени районни въпроси, от които директно зависи политическата конюнктура и ситуацията със сигурността? Европейската вероятност няма опция за Скопие и балканските страни ", прибавя той.

Заев стимулира решението да бъдат свикани предварителни избори в Северна Македония с нуждата партията му да получи нов мандат от жителите, с цел да продължи "да води страната напред, към НАТО и към Европейски Съюз, към стопански развита, постоянна и сигурна страна, тъй като другият вид е шовинизъм, радикализъм, неустановеност и завръщане към мъчителните и мрачни времена, към които никой не желае да се завърне ".

Министър-председателят посочи добросъседските връзки като причина за напредъка в евроинтеграцията, само че и най-много като нужда за жителите и района. "Споразуменията с Гърция и България донесоха единствено изгоди: търговията набъбна, развиваме стопанска система в района ", акцентира той.

"Регионалното съдействие е нужда и ние ще го развиваме в духа на нашата обща стратегическа цел - европейската интеграция. Европейската интеграция няма опция и нашето място е в Европейски Съюз. Може би в този момент аз съм сдържан оптимист, само че към момента съм оптимист. Мечтата за участие в Европейски Съюз не е разрушена ", декларира още в изявлението Заев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР