Мечтата на всяка жена е да яде и да не

...
Мечтата на всяка жена е да яде и да не
Коментари Харесай

Храни, от които не се пълнее и можем да ги ядем в големи количества

Мечтата на всяка жена е да яде и да не пълнее. А това е допустимо. Сега това е допустимо. При усвояването на тези храни организма губи повече калории, в сравнение с получава.

В следващия кратък списък ще ви споделим какво можете да хапвате, без капка скрупули. 

Боровинки 

Причината за безграничната " популярност "  на боровинките е тяхното антиоксидантно наличие. Този плод има повече антиоксиданти от всеки различен. И макар всички фибри, съдържащи се в чаша боровинки (около 14% от целесъобразната ви дневна доза), това количество съдържа единствено 85 калории.

Краставици 

Макар и да сме привикнали да мислим за краставиците като за зеленчуци, те в действителност са плодове. Състоят се най-вече от вода и съдържат единствено 16 калории на порция. Семената и обелката съдържат по-голямата част от хранителната стойност на плода, тъй че е по-добре да не белите краставиците. Те обезпечават както фибри, по този начин и бета-каротин (форма на витамин А), за който се знае, че е потребен за очите, написа az-jenata. 

Броколи 

Броколите са най-питателни, когато се употребяват сурови или приготвени на пара. Този супер зарзават съдържа сулфорафан (антикарциноген, който работи за заличаване на причиняващи рак химикали, които тялото може да поеме посредством околната среда или посредством храната). Освен витамините А, С, Е и К, една порция задушени броколи съдържа почти 20% от дневната ви потребност от фибри. Плюс това има единствено към 31 калории за 100 година

Марули

Повечето типове маруля (независимо дали е римска или айсберг), имат единствено към 10 до 20 калории на порция. И макар че марулята няма да добави доста протеини към вашата диета, тя ще прибави доста витамини и хранителни субстанции като фолат, желязо, витамин А и витамин С.

Карфиол 

Една порция карфиол съдържа 25 калории. Той съдържа и фибри, витамини С и К, антиоксиданти и фитохимикали (химични съединения, създадени от растенията, с цел да им оказват помощ да се предпазят от бактерии, гъбички и вируси, които могат да им навредят).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР