Мечтата на египетския ветеран по борба класически стил Карам Габер

...
Мечтата на египетския ветеран по борба класически стил Карам Габер
Коментари Харесай

Драма в борбата, травма уби мечтата на славен ветеран

Мечтата на египетския деец по битка типичен жанр Карам Габер за завръщане на олимпийските игри 20 години след спечелването на златото в Атина 2004 няма да се реализира поради травма, разкри 44-годишният герой.

" Травма ще ме спре от присъединяване в африканския шампионат, който е подготовка за Олимпиадата ", написа в профила си във Facebook Габер, който неотдавна възобнови тренировки след години неявяване.

" Бих желал да благодаря на всеки египтянин, на спортното министерство, на Египетския олимпийски комитет и на Египетската федерация по битка за тяхната поддръжка. Ако всичко е наред, ще упражнявам националните тимове, с цел да предам опита си на идващите генерации ", добави той.

Габер е един от най-титулуваните олимпийци на Египет, спечелил златния орден на Игрите в Атина 2004 и сребро в Лондон 2012. Той също по този начин носеше знамето на страната си на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин 2008.

Той пропусна олимпиадата в Рио де Жанейро 2016, откакто беше осъден за две години поради поредност от пропуснати допинг проби и не съумя да завоюва обжалването пред Спортния трибунал (КАС) за анулация на наказването. След като то изтече през август 2017-а, Габер остана отвън спорта, преди да реши да се приготви за Африканското състезание като стъпка към Париж.

Египтянинът завоюва златния орден в класическия жанр на Световното състезание за ветерани в Гърция предишния октомври.
 Европейските ни първенци по битка в последните 10 години
Европейските ни първенци по битка в последните 10 години

Припомнете си ги тук
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР