Мечтата на българина… и мечтите на политика…. Толкова ли са

...
Мечтата на българина… и мечтите на политика…. Толкова ли са
Коментари Харесай

Медине Ислям от село Обретеник: тя спечели голяма сума пари от лотарията, но не мечтае за апартамент

Мечтата на българина… и фантазиите на политика…. Толкова ли са разнообразни? Явно, да. Те са толкоз разнообразни, че сред тях напряко няма нищо общо. А за какво е по този начин, ще разберете най-после.
Скоро ме впечатли една дама, която се споделя Медине Ислям. Знаете ли коя е? Не, нали. И нея, съвсем като политиците, я дават „ по тв приемника “. В най-гледаното време. И тя е известна. Нищо, че е от село Обретеник.
А него знаете ли… Къде се намира, с какво е известно? И това не знаете… Селото е в община Борово, област Русе. Но знаете имената на политиците, на компаниите, дето продават на политиците.
Мечтата на българина

Коя е Медине Ислям?
Медине е елементарна жена от село Обретеник, която завоюва 100 000 лв. от лотарията. Честито, ще кажете. ОК. Честито. Всеки ден гледаме хора, спечелили от игрите на шанса. И какво чуваме от тях, когато ги попитат гениалния въпрос: „ За какво мечтаете? “. Отговорите са повече от банални – ще си изплатя заема, ще си купя личен АПАРТАМЕНТ(това е изключително значимо – да е апартамент и да е личен, щото и по-надолу в текста ще стане въпрос за апартаменти), ще дам на децата, ще отида на екскурзия, ще влагам в образованието на децата, на внуците, ще си купя кола, ще си купя дънки, чорапи, гащи и така нататък

Ще си купя… Всеки ще КУПУВА, сиреч ще влага.
Мечтите на политика
Като цяло, фантазиите на политика са едно ходило нагоре от тези на елементарния българин, щото единият към този момент ръководи другия. Демек, издигнал се е политикът и „ работи “ за богатството на елементарния. По-красив е, по-умен, по ги схваща нещата – бе политик е станал.
Политикът мечтае да работи по този начин, че постоянно да е във властта. Защото, като е във властта, може всичко. Политикът мечтае да печели избори, мечтае да го карат с кола, мечтае да работи от сряда до петък (б.р. – в Народното събрание в понеделник и вторник работят единствено комисии и няма съвещания в пленарна зала), мечтае да почива на станциите на Министерски съвет на морето.

Мечти, та дрънка. Мечтае, то в действителност не е фантазия, щото заплатата му е към 5000 лв., само че и пари да има. И по този начин, като има пари, почва да се чуди какво да ги прави. И какво да ги прави, ами по български купува парцели, разбирай жилища. Един апартамент, втори, трети, пети, десети – както пристигна. Може след това да продаде 1-2 жилището, че да купи по-голям. Може и да ги размени. Пак става. Законът го разрешава. Понеже двата били по 100 квадрата и на разнообразни места, няма по какъв начин да ги сплоти. И по тази причина ги заменя за един от 200 квадрата, но на едно място. Да му е по-широко. Лошо няма. Имоти да има, и за децата да има, разбирай и жилища.

Именно тази дума апартамент е гадна и мръсна, когато се загатва сред българи. Това е фиксидеята на българина – да има АПАРТАМЕНТ. Това, че се прибират милиони от покупко-продажби, че милиони се крадат на цялостно съображение – не е проблем. Проблемът идва, когато някой каже, че еди кой си си е взел апартамент по-тънко. Направо българинът откача.

Та по този начин – апартаментът ни бърка по-дълбоко от всяка засегнатост. Апартаментът е фантазия, пардон, не просто фантазия – фикс концепция, цел в живота, цел на живота на генерации. Страшно е, когато в България кажеш имам апартамент. Но както и да е. Такива са фантазиите на политиците.

И за какво, в действителност, написах всичко това? Заради Медине. Защото тя е спечелила 100 000 лв., само че, о Боже, тя не мечтае като българин. Какво знамение? Тя не мечтае за апартамент! Това допустимо ли е?

Възможно е. В клипа, който са снимали за Медине, тя споделя, че мечтае да помогне на болен човек. Не желае коли, жилища, парцели – ИСКА ДА ПОМОГНЕ НА БОЛЕН ЧОВЕК. Един естествен, но изцяло естествен човек желае да помогне на различен естествен човек. И това е фантазията й.

Поклон пред Медине.

PS: Ей, това българите сме странна порода и няма да изчезнем току-тъй, тъй като още има и положителни хора измежду нас. Нищо, че част от тях стават политици.

Инфо: Дир.бг


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР