Мечтаният от феновете сблъсък в тежка категория на бейзбола между

...
Мечтаният от феновете сблъсък в тежка категория на бейзбола между
Коментари Харесай

Янките бомбардираха Оукланд и поемат курс към Бостън

Мечтаният от почитателите конфликт в тежка категория на бейзбола сред Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис ще стане факт едвам за четвърти път в плейофите на МЛБ. Двата отбора ще се срещнат в дивизионните серии на Американската лига, откакто " янките " преодоляха първата височина с лекост – 7:2 в " уайлд кард " елиминацията в един мач против Оукланд Атлетикс.

Двубоят на ст. " Янки " в Бронкс тази нощ беше следен напълно от домакините, които започнаха да бомбардират съперника от 1-вия ининг. Още преди първия навън за гостите Ню Йорк към този момент водеше с 2:0 с помощта на двоен хоумрън на Аарън Джъдж, а канонадата занапред предстоеше.



В 6-ия ининг разликата набъбна до 6:0 след двоен шлагер с RBI за Аарън Хикс, троен шлагер с 2 RBI за Люк Войт (останал на сантиметри от троен хоумрън) и саможертвен флай на Диди Грегориус.

В 8-ия Крис Дейвис разписа " А " -тата на таблото с двоен изстрел над оградата, само че в затварянето на частта нюйоркчани сложиха завършек на разногласието с галактически хоумрън на Джанкарло Стантън. Топката се приземи чак на втория етаж от трибуните зад левия аутфилд и провокира удивлението даже на загряващия в булпена клоузър на Янкис Аролдис Чапман.

Aroldis Chapman's reaction to the Stanton bomb was priceless.

What a game.#Yankees #PinstripePride #ChaseFor28 #DefendTheBronx #Postseason

pic.twitter.com/VizxsO6VNf
— Chris Dixon (@cdixon25) October 4, 2018
Кубинският левичар, който до неотдавна лекуваше инфектиране в лявото коляно, затвори мача с чиста отбрана в 9-ия ининг. Стартиращ питчер за Ню Йорк беше Луис Северино, а успеха бе записана на сменилия го в 5-ия Делин Бетансес (W 1-0).

За Оукланд на възвишението стартира риливърът Лиъм Хендрикс (L 0-1) – опит, който се оказа несполучлив и завърши единствено за ининг. Мениджърът на Атлетикс Боб Мелвин по този начин и не употребява никой от стартерите си с концепцията да запази ротацията свежа за възможните последващи мачове в плейофите. Такива обаче за " слоновете " няма да има, не и този сезон.



Зрелището Ред Сокс - Янкис във формат " 3 от 5 " стартира с два мача на ст. " Фенуей Парк " в Бостън на следващия ден и вдругиден (5-6 октомври). Мач №3 ще е на " Янки Стейдиъм " в понеделник (8 октомври), при нужда там ще е и мач №4 във вторник (9 октомври). Ако се стигне до решителен пети двубой, той ще е идния четвъртък (11 октомври) на терена на " алените чорапи ".

Двата безконечни противника са се срещали единствено три пъти до момента в плейофите и в никакъв случай преди финала в Американската лига. Първият им конфликт в елиминациите е през 1999 година, когато НЙ Янкис прегазва всичко живо по пътя към втората от трите си следващи трофеи, в това число Бостън с 4-1. През 2003 година " янките " още веднъж стигат до Световните серии, този път с 4-3 против " чорапите ", само че губят огромния край против Флорида Марлинс. През 2004 година пък Ред Сокс прави най-паметния поврат в историята на бейзбола, печелейки шампионската серия в АЛ след пасив от 0-3 против нюйоркчани, и след това стига до първата си купа в Световните серии след 86-годишна пауза.



ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2018

" Уайлд кард " в АЛ

Ню Йорк Янкис - Оукланд Атлетикс 7:2
ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ОУКЛАНД
0
0
0
0
0
0
0
2
0
2
5
0
НЙ ЯНКИС
2
0
0
0
0
4
0
1
Х
7
7
1

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР