Мечо Пух“ е една от най-популярните книги за деца (въпреки

...
Мечо Пух“ е една от най-популярните книги за деца (въпреки
Коментари Харесай

Излиза първото издание на детската книжка Мечо Пух

„ Мечо Пух “ е една от най-популярните книги за деца (въпреки че създателят ѝ споделя за нея, че тя е предопределена не толкоз за деца, що се касае за детето във всеки възрастен).
Неин създател е А.А. Милн и тя е първата от поредицата истории за плюшеното мече Мечо Пух, Кристофър Робин и техните другари от Голямата гора. Издадена е през 1926 година и реализира неотложен триумф както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати. Продажбите ѝ надскачат всички върхове в границите на две години след първата ѝ поява.
Приема се еднообразно добре от деца и възрастни, преведена е на повече от 25 езика. През 1996 година WaterStone’s – водеща издателска компания в Англия, слага книгата на 17-то място измежду стоте най-четени книги на ХХ век.
Следващата книга от поредицата на Милн е „ Вече сме на шест години “ („ Now We Are Six “) (1927) – алманах с детски стихове с илюстрации на героите от „ Мечо Пух “, а година по-късно излиза „ Къщичката в къта на Пух “ („ The House at Pooh Corner “, 1928 г.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР