me.government.bg В началото на зимния сезон няма да оставим столичани без

...
me.government.bg
В началото на зимния сезон няма да оставим столичани без
Коментари Харесай

Заместник-министър Дамянов: На прага на зимата няма да оставим столичани без парно

 me.government.bg В началото на зимния сезон няма да оставим столичани без парно и топла вода. Енергетиката години наред е поемала отговорностите на столичната " Топлофикация “, през днешния ден обстановката не е по-различна. Това сподели на брифинг през днешния ден заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов. В срещата с публицистите участваха също и изпълнителните шефове на БЕХ ЕАД Валентин Николов и на " Булгаргаз “ ЕАД Николай Павлов.газ, енергетика,

За да бъде обезпечена опцията на " Булгаргаз “ да обезпечи нужните количества природен газ за страната, ще бъде препоръчано Българският енергиен холдинг още веднъж да изкупи отговорностите на топлофикационното сдружение към " Булгаргаз “. Това обаче е " пожарно “ решение, при което няма гаранция, че обстановката няма да се повтори в бъдеще.

Както към този момент е известно, газовият снабдител сложи период до през днешния ден, 25 октомври, столичната " Топлофикация “ да изплати отговорностите си за доставен природен газ. По данни на “Булгаргаз “ ЕАД към 21.10.2021 година отговорностите на топлофикационното сдружение са повече от 719 млн. лева

Изпълнителният шеф на БЕХ ЕАД Валентин Николов заяви, че разновидността с цедиране на отговорности на " Топлофикация София “ е прилаган неведнъж до момента – през 2009, два пъти през 2013 година, през 2014, 2018, 2019 и 2020 година Въпреки предлагания сега излаз с нова цесия, няма гаранция, че към края на годината няма да се натрупат нови отговорности. Затова като дълготрайно решение се предлага да бъде прегледан разновидността за вероятно придобиване на благосъстоятелност от страна на БЕХ в столичната " Топлофикация “.

Предстои работна група с представители на Министерството на енергетиката, Столична община, топлофикационното сдружение, Булгаргаз и БЕХ да оцени възможните плюсове и минуси на такова решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР