Мбапе изгря, скандалът в крикета, емоционалният изблик на Серина –

...
Мбапе изгря, скандалът в крикета, емоционалният изблик на Серина –
Коментари Харесай

Мбапе изгря, скандалът в крикета, емоционалният изблик на Серина – спортните акценти през 2018

Мбапе изгря, абсурдът в крикета, прочувственият изблик на Серина – спортните акценти през 2018
2018 година бе паметна за международния спорт – организира се Световното състезание по футбол в Русия, имаше спорен миг в крикета, а Серина Уилямс изгуби надзор върху страстите си във финала на Ю Ес Оупън против Наоми Осака. Ето и 10 спортни акценти през 2018 година:

Франция завоюва Мондиала в Русия

Франция победи със международната купа на 15 юли в Москва, побеждавайки на финала Хърватия с 4:2 в най-резултатния край от 1966 година насам. Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Пол Погба се разписаха. Мбапе даже не бе роден, когато,,петлите “ завоюваха първата си международна купа през 1998 година, печелейки с 3:0 против Бразилия.

Томас победи на Тур дьо Франс

Уелсецът Джерейнт Томас завоюва най-престижната колоездачна обиколка – Тур дьо Франс на 29 юли, оставяйки зад себе си всички кандидати за купата, в това число и четирикратния победител Крис Фрум от Англия. За Томас това бе дебютен трофей от Обиколката на Франция.

Синдромът на третия сезон при Моуриньо

Синдромът на третия сезон при Жозе Моуриньо още веднъж се прояви, откакто португалският експерт бе уволнен от Манчестър Юнайтед на 18 декември след проваляне с 1:3 от Ливърпул на,,Анфийлд “ в огромното британско дерби и серия от незадоволителни резултати от началото на сезона във Висшата лига. Той бе уволнен още веднъж в третия сезон и когато бе отпред на Челси и Реал Мадрид за последно.

Тирадата на Серина

Серина Уилямс се бореше за 24-та купа от Големия шлем, само че финалът й с Наоми Осака на Ю Ес Оупън на 8 септември бе засенчен от нейния прочувствен изблик и скандал със съдията на стола Карлос Рамос. Американката си разреши да назова испанския рефер,,лъжец “ и,,крадец “, откакто той я наказа с лишаване на точка за две поредни нарушавания на правилника – строшаване на ракета и подсещане от страна на треньора й. Тя не спря дотук и идващото наказване означаваше пряк гейм за японката, след който тя сервираше за дебютната си купа на шампионат от Големия шлем. Осака резервира успокоение и победи след 6-2, 6-4.

Хеттрик за Реал Мадрид

Реал Мадрид надделя с 3:1 Ливърпул във финала на Шампионската лига в Киев на 26 май и по този метод завоюва за трети следващ път купата от най-престижния европейски клубен шампионат под управлението на Зинедин Зидан. Общо това бе 13-ти трофей за мадридчани и финален дуел за френския вълшебник Зидан отпред на клуба.,,Кралският клуб “ бе в следствие отслабен и от напускането на огромната си звезда Кристиано Роналдо, който пое в посока Ювентус през лятото.
 Хамилтън завоюва за пети път международната купа във Формула 1. Хамилтън завоюва за пети път международната купа във Формула 1. / БГНЕС
Пета поредна за Хамилтън

Люис Хамилтън господства сезона във Формула 1, печелейки 11 надпревари и триумфирайки за пети път със международната купа в най-престижната автомобилна конкуренция. Най-сериозният съперник на британеца през акцията бе четирикратния международен първенец Себастиан Фетел, чиято опозиция обаче фрапантно понижа във втората половина на сезона. 33-годишният Хамилтън към този момент съобщи, че е подготвен да се бори за купа номер шест, която ще го приближи на една от рекордьора Михаел Шумахер. В момента британецът поделя втората позиция с великия Хуан Мануел Фанджо от Аржентина.

Крикетът в рецесия

Австралийският крикет бе заплетен със скандал за липса на феърплей, в който няколко състезатели и треньори бяха осъдени със възбрана за присъединяване. Тест капитанът Стив Смит, вице-капитанът Дейвид Уорнър и батсманът Камерън Банкрофт получиха възбрана, а треньорът Дарън Лехман подаде оставка, откакто е била уловена интервенция при топката по време на третия тест против Южна Африка в Кейп Таун.

Олимпийско корейско топене

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея през февруари предложиха топене на връзките сред южнокорейци и севернокорейци, които изпратиха тим, който да взе участие на Олимпиадата, наред с мажоретки и дипломатическа делегация.

Ирландия победи Ол Блекс

По-малко от година след Световното състезание, Ирландия приключи 100-годишно очакване на 17 ноември, побеждавайки международните първенци от Нова Зеландия за първи път на домашна почва. Успехът с 16-9 означи незабравим завършек на една изключителна година за,,детелините “, които завоюваха 11 от 12 теста, триумфирайки в the Six Nations Grand Slam, побеждавайки в трите си тест-серии против Австралия с 2:1 и утвърждавайки се като действителен кандидат за международната купа през 2019 година.
 Ледецка победи и в ските, и в сноуборда на Олимпиадата в Пьонгчанг. Ледецка победи и в ските, и в сноуборда на Олимпиадата в Пьонгчанг. / БГНЕС
Олимпийски дубъл за Ледецка

Чехкинята Естер Ледецка завоюва първия двоен златен орден в ски-сноуборда на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Световната шампионка в сноуборда и любимец за олимпийското злато се показа превъзходно, с цел да победи с паралелния великански слалом в сноуборда на 24 февруари, седмица откакто шокира алпийските ски, печелейки златото в супер гигантския слалом. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР