МБАЛ-Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния

...
МБАЛ-Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния
Коментари Харесай

МБАЛ-Велинград може да разсрочи последната вноска от дълга к...

МБАЛ-Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния си проект, според съглашението сред лечебното заведение и НЗОК. Това е решението на Надзорния съвет на Касата, от съвещание, извършено на 15.11.22г., оповестиха от общинското лечебно заведение.

Управителят на болничното заведение е приложил нов погасителен проект за разсрочване на сумата от 218 765,50 лева, ведно със законната рента в размер на 12 579,02 лева, представляваща последна вноска за декември 2022 година, на 6 вноски, всяка по 36 460.92 лева.- това се прецизира в решението на Надзорния съвет.

Вземането произтича от влезнало в действие правосъдно решение за сумата от 368 804,30 лева – сума, подлежаща на възобновяване от писмената покана, представляваща заплатена активност по клинични пътеки, и 24 661,20 лева – сума за заплатени медицински произведения, както и общо 468 лева – сума, представляваща правосъдни и деловодни разходи пред двете инстанции.

МБАЛ-Велинград бе наказана да възвърне на НЗОК безпричинно получените суми, откакто е установено, че лекарите, вписани като причинители на здравната активност по клинични пътеки, нямат здравна подготовка и не дават отговор на условията на медицинските стандарти, използвани все още на осъществяване на активността.

До момента болничното заведение е изплатила половината от дълга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР