МБАЛ-Самоков излезе с позиция след смъртния случай на пациент в

...
МБАЛ-Самоков излезе с позиция след смъртния случай на пациент в
Коментари Харесай

МБАЛ-Самоков с позиция след смъртния случай на пациент


МБАЛ-Самоков излезе с позиция след смъртния случай на пациент в Спешния център в града.

Оттам обявиха, че към сегашния миг болничното заведение в Самоков няма записано незабавно поделение в сходство с настоящата Наредба от 2017 година за одобряване на медицински стандарт „ Спешна медицина “.

Във връзка с голям брой постъпили в Министерството на здравеопазването въпроси по отношение на оказването на незабавна здравна помощ в болничното заведение в Самоков осведомяваме:

“МБАЛ – Самоков “ има издадено позволение за реализиране на лечебна активност № МБ-253/17.08.2016 година

Съгласно издаденото позволение за активност в МБАЛ Самоков е разкрито и реализира активност Спешно поделение – с първо равнище на подготвеност в осъществяване на медицинския стандарт по „ Спешна медицина “, одобрен с анулираната разпоредба. Лечебното заведение е трябвало до края на 2017 година да подаде заявление и приведе активността на незабавното си поделение с новия медицински стандарт „ Спешна медицина “.

До сегашния миг няма информация за подхванати административни дейности от управлението на МБАЛ – Самоков за подаване на заявление и документи за смяна в събитията на издаденото позволение за реализиране на лечебна активност, с оглед съблюдаване периода за привеждане в сходство на разкритото Спешно поделение с условията на стандартите по незабавна медицина.

Това значи, че към сегашния миг болничното заведение в гр. Самоков няма записано незабавно поделение в сходство с настоящата Наредба № 3 от 2017 година за одобряване на медицински стандарт „ Спешна медицина “.

Към сегашния миг МБАЛ Самоков има подписан контракт за оказване на здравна помощ на пациенти със незабавни положения, с който болничното заведение се задължава да оказва диагностика и лекуване на незабавно болен пациент по искане на дежурния екип от филиала за незабавна здравна помощ. Такъв контракт болничното заведение е имала и през 2021 година

Обръщаме внимание, че с редица писма на Министерството на здравеопазването до шефовете на районните здравни инспекции е изисквано да укажат на ръководителите на лечебните заведения да подхващат нужните административни дейности за навреме привеждане на активността на лечебните заведения в сходство с условията на настоящите медицински стандарти и актуализиране на издадените позволения за реализиране на лечебна активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР