Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата

...
Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата
Коментари Харесай

Храни без мазнини

Мазнините пораждат по натурален метод в месото и в по-голямата част от млечните артикули. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, би трябвало с изключение на без мазнини, те да се и без сол и захар.

По този метод биваме мощно затруднени, защото сол и захар се съдържат в доста повече храни, даже в плодовете и зеленчуците, въпреки и в минимални количества. Ето кои са вкусните и засищащи храни, с минимално или никакво наличие на мазнини, сол и захар.

Млечни продукти

 Млечни артикули

Те по начало съдържат лактоза, натурално зараждаща млечна захар, и могат да съдържат следи от сол. Но през днешния ден на пазара се намират от ден на ден разновидности на млечни артикули, без добавени сол и захар.

За да получим здравословен млечен десерт или сос, подобаващ за разнообразни ястия, можем да вземем едно обезмаслено кисело мляко, да го сложим в тензух и да го оставим да се отцеди. Добавяните подправки са по желание.

Пълнозърнести храни

 Бобови култури

Зърнените култури овес, ечемик, кафяв ориз, просо и пшеница, не съдържат мазнини, соли или захар в техния натурален тип. Ако ги купувате в магазин обаче, във тип на печени и зърнени закуски, те неизбежно ще съдържат и трите нежелани съставки.

За да ги избегнете, пригответе пълнозърнестите храни сами, в къщи. По този метод съставките, които ще добавите, като сол и захар, ще са в доста по-малки количества, в сравнение с добавяните фабрично, а и могат да се избегнат изцяло.

 Плодове и зеленчуци

Бобовите култури

80% от приема на сол идва от модифицираните храни. Добавената захар пък се намира даже и в най-здравословно звучащите храни, като консервирания боб да вземем за пример.

Сушените боб, леща и грах, сготвени вкъщи, са без добавени сол или мазнини. Те съставляват отлично здравословно ядене. Ако заместите модифицираните храни с домашно приготвени такива, това ще понижи общия ви банкет на сол. От друга страна, това ще бъде и добра опция за питателна и здравословна храна.

Плодове и зеленчуци

Почти всички плодове в натуралния си тип не съдържат мазнини, а единствено минимални дози натурално зараждащи захари и сол. Интересното при плодовете и зеленчуците е, че даже и да ги сготвим на скара, пара или ги сварим без добавени мазнини, това няма да промени наличието на мазнини, захар и сол в тях. Те са и доста богати на фибри.

Замразените плодове и консервираните без сол зеленчуци също влизат в групата на потребните храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР