Мазнините са едни от хранителните вещества, към които подхождаме крайно

...
Мазнините са едни от хранителните вещества, към които подхождаме крайно
Коментари Харесай

Кои са полезните мазнини за тялото

Мазнините са едни от питателните субстанции, към които подхождаме извънредно внимателно, тъй като в съзнанието ни те спомагат за трупане на ненужно тегло и за сърдечни проблеми. Има обаче потребни мазнини, които би трябвало да са наложителна част от вашето меню и които спомагат за положителното здраве на целия организъм. Това са омега-3 мастни киселини.
Небезизвестните омега-3 мастни киселини имат редица потребни функционалности за организма. Те понижават равнищата на неприятния холестерол, поддържат сърдечното здраве, грижат се за мозъчната функционалност и за нервната система, лимитират възпаленията в тялото, защищават от сухота в очите. Те са доста значими за тялото и се разделят на три типа – алфалиноленова киселина, която е и най-важна, ейкозапентаенова киселина и докозахексаенова киселина. Начина да си ги набавите е посредством храните, които ги съдържат, а това са:
 5 мита за грижа за тялото, които освен не оказват помощ, само че и вредят 5 мита за грижа за тялото, които освен не оказват помощ, само че и вредят
Всеки желае да има добре поддържан външен тип, здрава, равномерна, сияйна кожа и красиви здрави нокти. За да се реализира това, се изискв...
Някои типове риби – скумрия, сьомга, пъстърва, херинга, сардини. Това са мазните риби, които е хубаво да участват в седмичното ви меню най-малко един път. Освен тях, омега-3 мастни киселини се съдържат и в орехите - необикновено потребна ядка, която е чудесна за вегани и вегетарианци, които не употребяват риба. Това е метод за набиране на скъпите мазнини под растителна форма. Нека не забравяме и яйцата като страховит източник на тези мазнини. Хапвайте ги най-добре варени – засищат и доставят организма с нужните витамини.
Една от известните супер храни е лененото семе. Добавете го под смляна форма към утринната си закуска, с цел да бъдете здрави, енергични и заредени с потребни субстанции. Ленено семе има позитивно въздействие върху сърдечното здраве и нормализирането на кръвното.
Няма да подминем и другата супер храна – чията, която също съдържа тези мазнини, дружно с витамини, минерали и фибри. Чудесна за всеки ден и всяка закуска. Що се отнася до семената, може да опитате и конопени. Те също са източник на омега-3 мастни киселини и на протеини.
Други доста потребни мазнини са мононаситените, които усилват равнищата само на положителния холестерол, което защищава от проблеми със сърцето. Тях може да ги получите посредством консумация на фъстъчено масло, сурови ядки, авокадо, зехтин, рапично масло. Тези храни са богати и на потребни фибри, калий, протеини, фолиева киселина и витамини E, C и B6.
 Полезните и нездравословните мазнини - по какъв начин да ги отличим Полезните и нездравословните мазнини - по какъв начин да ги отличим
Не всички мазнини са нездравословни за вашето здраве. Всъщност, потреблението им е от значително значение за организма, а някои даже пазят с...
За десерт оставихме полиненаситените мазнини, които може да откриете в сусама, слънчогледовите семена, кедровите ядки, олиото, ореховите ядки, тиквени семена, олио от гроздови семки, свинска мехлем, пуешко, свинско и пилешко месо. Разбира се, значима е и термичната назад, с цел да се храните в действителност здравословно. По опция избягвайте пърженето.
Вредните мазнини, които могат да окажат негативен резултат върху организма и тялото ви са тези, съдържащи се във всички нездравословни храни, чипсове и тем сходни. Това са трансмазнините. Освен това избягвайте палмовото масло и пърженето, както към този момент споменахме.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР