Mazda патентова хибридна инсталация с роторен двигател. Системата е нисковолтова

...
Mazda патентова хибридна инсталация с роторен двигател. Системата е нисковолтова
Коментари Харесай

Mazda патентова роторен хибрид с четири двигателя

Mazda патентова хибридна апаратура с роторен мотор. Системата е нисковолтова и според от натоварването може да работи с разнообразни напрежения. Патентът, подаден в Съединени американски щати, разказва в резюме инсталационната скица на състезателен автомобил с три електрически мотора и задвижване на четирите колела. Но, несъмнено, никой не дава гаранции, че такава кола ще влезе в серия.

Mazda патентова хибридно задвижване с роторно-бутален мотор (RPD), три електрически мотора и акумулатори с изменчиво напрежение. В естествен режим неговите четири блока създават общоприетите 48 волта. Въпреки това, когато натоварването се усили, двете двойки се започват поредно, на 96 волта всяка. Схемата разрешава на първо място да се понижи тежестта на целия хибриден силов тракт, както и да се усъвършенства сигурността.

На изображенията, приложени към патента, RPD е подложен начело. Там са инсталирани и две асинхронни мотор-колела с мощ 23 конски сили. Зад мотора с вътрешно горене има трети електродвигател. Освен това, това е синхронен мотор с непрекъснат магнит. Тази композиция наподобява реализира висока успеваемост, макар че от документа не излиза наяве навръх какъв принцип работи.

Разбира се, патентът не подсигурява, че такава система в миналото ще се появи в всеобщо произвеждане. Въпреки че стартирането на нов вид хибридни съоръжения е един от стадиите на програмата на Mazda за електрификация на моделната гама. Към момента моторът ванкелов мотор може да се откри единствено на кросоувъра MX-30, където едносекционният RPD роторен елемент играе ролята на генератор за зареждане на тяговата батерия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР