Майсторски клас по правене на торти - отлична, подробна рецепта

...
Майсторски клас по правене на торти - отлична, подробна рецепта
Коментари Харесай

Торта Шварцвалд

Майсторски клас по правене на торти - отлична, подробна рецепта за неповторима торта със вълнуващ мирис

Необходими Продукти

● череши - 1 буркан от 700 мл със сироп
● ликьор - 4 с.л. Кирш или Черешово бренди
● захар - 50 г

ТОРТЕН БЛАТ


● масло - 42 г разтопено топло
● брашно - 60 г бяло
● сол - 1/4 ч.л.
● какао - 30 г висок %
● яйца - 4 бр. L
● захар - 125 г кристал
● ванилия - 1 ч.л. дестилат

ГЛАЗУРА


● сметана - 600 мл висок %
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● захар - 35 г кристал
● шоколад - за настъргване

Начин на подготвяне

Фурна - 170-180 градуса; Кръгла форма с диаметър към 23-24 см намаслена и покрита с хартия за печене.

Плодовете се изваждат от сиропа и се слагат в купа с 2 с.л. ликьор - Кирш. Покриват се с фолио и се оставят встрани. Сиропът от 240 мл се слага в тенджера, прибавя се захарта и 2 с.л. ликьор се затопля на котлон до момента в който се разтопи захарта. Сваля се и се оставя встрани.

В купа през решето се разбърква брашното, солта и какаото.

В купа се разрушават с тел захарта и яйцата. Поставят се на водна баня единствено до момента в който се разтопи захарта при непрестанно разтрошаване с тел за към 5 мин. Свалят се от огъня и незабавно се слагат в купата на миксера и се разрушават на висока скорост до момента в който усилят размера си и сместа стане лека, светла и пухкава. Ако се вдигне бъркалката сместа би трябвало да пада назад като панделка.

Сваля се от миксера и се прибавя брашнената примес на три пъти като се разбърква деликатно с шпатула. Отделя се една чаша и се прибавя към топлото масло като се разбърква до хомогенна примес с тел. Връща се обрано към главната примес и се разбърква доста деликатно с шпатула. Изсипва се в тортената форма, заглажда се. Потупва се, с цел да излезе въздуха.

Пече се на 170 градуса за към 25 минути или до момента в който стените на тортата се отделят от формата или до суха съчка сложена с средата на формата. Охлажда се изцяло.

ГЛАЗУРА:

В купата на миксера или ръчен подобен се изсипва студената сметана, прибавя се захарта и ванилията. Разбърква се, покрива се и се оставя за 30 мин в ледник. Връща още веднъж в миксера и се разрушава на висока скорост до твърди върхове.

СЪБИРАНЕ НА ТОРТАТА:

С помощта на изострен и дълъг нож или приспособление за разсичане на тортени блатове, тортата се дели на две равни елементи. Всяка част се напоява добре, към 60-80 мл на блат. Залива се с 1/3 от сметаната, заглажда се и върху нея се слагат плодовете един до различен - вишни.

Покрива се с втория пропит добре блат, леко се притиска и още веднъж се залива със сметана, заглажда се от всичките ѝ страни. Останалата чаша сметана се слага в пулверизатор с накрайник звезда и се шпироцоват розички, като сред тях се слагат и останалата част от плодовете. Поръсва се с шоколадови стърготини. Сметановата торта се държи в ледник.

Тортата Шварцвалд е подготвена.

Инфо: joyofbaking

Забележка: Ползвала съм замразени вишни и череши, към 250-300 година Може да се употребяват и плодове от компот, само че тогава и захарта би трябвало да се понижи до половина.

Посочената сметана е повече от нужното и може да се понижи до 400 година Ползвала съм автентичен Кирш - немска черешова ракия, само че може и да се употребява и различен тип алкохол, включително и вишновка, само че в случай че е направена със алкохол или водка, тъй като ракията ще промени усета на тортата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР