Майстори на къси филми с интересни сюжети, заснети с мобилни

...
Майстори на къси филми с интересни сюжети, заснети с мобилни
Коментари Харесай

Фестивалът „Кино в длан“ чака филми с GSM-и

Майстори на къси филми с забавни сюжети, снимани с мобилни устройства, могат да аплайват за присъединяване в четвъртото издание на фестивала „Кино в длан“. Организаторите от Шумен – Народно читалище „ Добри Войников“ и киноклуб „ Мадарски конник “ започват подготовката и ще чакат кандидатури до 28 февруари 2019-та. Регистрацията за фестивала става на mkino.org, където се качват и видео файловете.

Регламентът на фестивала не слага никакви жанрови, тематични, нито пък възрастови ограничавания. В него досега са взели участие, както бъдещи първокласници, по този начин и пенсионери. Двете единствени условия за присъединяване са за техническото средство за снимане на кино лентата – то да бъде мобилен телефон или таблет и продължителността да е до 5 минути.

Три години след началото си състезанието е дал екран на повече от 250 кино лентата. Това е единственият кинофестивал в България, в който публиката директно може да мери своята преценка с критериите на журито от експерти. Миналата година филм за живота в Северозапада „Северозабравени“ на ученичката Антонина Лозанова, сграбчи два наградата – от публиката, и от журито за обществена тема.
Всички показани ленти са налични за оценяващи от цялата страна – могат да се гледат и разискват на страницата на фестивала в интернет (ww.mkino.org) или във Facebook. Съществува и конгрес, където фенове и участници разясняват всеки начинаещ филм.

По традиция фестивалът връчва огромната премия на Община Шумен, както и награди за най-хубав игрален, документален и анимационен филм, за най-хубава кинематографична реализация на обществена тематика, за най-хубав млад създател и за новаторско потребление на видеотехнологиите. Всяка година се дефинират и спомагателни награди от специфичните сътрудници на фестивала – университети, банки, телекомуникационни компании и други спонсори на самостоятелното кино изкуство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР