Майските празници са началото на морския туризъм, каза пред БНР

...
Майските празници са началото на морския туризъм, каза пред БНР
Коментари Харесай

Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи

Майските празници са началото на морския туризъм , сподели пред БНР Димитрина Горанова, ръководител на Асоциацията на българските туроператори.

" При Великден за доста от нас има значение дестинацията и от позиция на отбелязване на празника. Затова най-предпочитана дестинация е Гърция - и поради морето, и поради обстоятелството, че гърците също са православни и честват Великден дружно с нас ", изясни тя. 

По думите ѝ  дестинациите са обичайни - първа е Гърция, само че има и дестинации като Албания, които се постановат от ден на ден на пазара Потребителят остава в границите на Европа , установи Горанова.

За Великден у нас идват много румънци , означи още тя, само че акцентира:

" В главните курорти единици хотели отварят, само че когато екскурзиантът излезе да се разноски из курорта, се сблъсква с обстоятелството, че курортът към момента не е квалифициран за летния сезон, всичко е затворено, не е почистено... ". 
 istock istock
В деен сезон сме на обиколния и културния туризъм , уточни още Горанова. По думите ѝ има интерес към този тип туризъм, а чужденците, които посещават страната ни, са от Германия, Англия, Испания.

Спрямо предходната година, Димитрина Горанова отчете  повишаване на пътуванията с към 10-15%

" Пътуването става все по-скъпо, само че към този момент не виждаме обрисувана наклонност българинът да се отхвърля да пътува ". 

По думите ѝ се е върнала практиката за ранните записвания. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР