Майките от инициативата Системата ни убива се подготвят за ефективни

...
Майките от инициативата Системата ни убива се подготвят за ефективни
Коментари Харесай

Ефективни протести готвят майките на деца с увреждания

Майките от самодейността " Системата ни убива " се приготвят за ефикасни митинги още на 2 октомври, в случай че до 1 октомври Народното събрание не одобри законите за персоналната помощ и за хората с увреждания. Това разгласи Вера Иванова от Конфедерацията за отбрана правата на децата, по време на днешната проява при палатковия лагер зад Народното събрание. Майките посрещаха идващите на работа депутати с черни флагове и с безмълвие, заяви Дарик.

В първия ден от постоянната работа на депутатите протестиращите майки на деца с увреждания излязоха да ги посрещнат и ще дежурят в палатковия лагер през целия ден. Вера Иванова напомни защо стачкуват майките към този момент четвърти месец.

" Искаме да им покажем, че ние сме тук. Остават 27 дни до периода, който сме сложили за приемането на законите, за промяната. За момента ние не виждаме предпочитание и огромна воля от тяхна страна, по тази причина за следващ път им демонстрираме, че ние няма да се отхвърляме и ще бъдем тук до момента в който се случи смяната " разяснява Иванова.

Майките чакат до 1-ви октомври да бъдат прегледани и утвърдени законът за персоналната помощ и оповестеният преди няколко дни закон за хората с увреждания. Колкото до закона за обществените услуги, все още за него има създадена идея, а майките не вземат участие в написването му, защото никой не ги е поканил за такова присъединяване. Вера Иванова показа своите упования за развиването на нещата в идващите седмици.

" Ние доста очаквания нямаме, тъй като през годините толкоз пъти сме лъгани, толкоз пъти ни е обещавано. В последна сметка, налице няма нищо, нито промяна, хората с увреждания стават все по-зле. Ние няма да мръднем отсам. Непрекъснато сме тук. Това, което виждам е че при тях смяна няма. Отново ни подминават, гледат в другата посока и все едно ние не съществуваме ", изясни още Вера.

От през днешния ден към самодейността " Системата ни убива " се включват майки от Видин, Радомир и Разград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР