Майките на децата с увреждания ще се срещнат утре (4

...
Майките на децата с увреждания ще се срещнат утре (4
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания ще се срещнат с управляващите в четвъртък

Майките на децата с увреждания ще се срещнат на следващия ден (4 октомври) с представители на властта, с цел да обсъдят трите закона в интерес на хората с увреждания. Това стана ясно, откакто депутати отидоха при палатковия лагер на протестиращите родители.

Утре протестиращите майки ще се срещнат с министри от редица ведомства – на обществената политика, на опазването на здравето и на финансите. Те ще обсъдят приемането на законопроектите в интерес на хората в увреждания, поради които през вчерашния ден имаше огромен митинг.

Пред палатковия лагер се стигна до вербален конфликт сред депутати от ръководещото болшинство и от опозицията, който след това се придвижи в пленарната зала. От Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещото болшинство в безучастие, а ГЕРБ още веднъж повториха, че вършат всичко допустимо.

Протестът, който стартира нощес, е ефикасен и ще продължи, ние нямаме избор, сподели Вера, майка на дете с увреждане. Тя не е доста обнадеждена от идната среща, само че се надява всички министерства да се включат, предава bTV.

„ Целта на тази среща, която инициирахме през днешния ден, е да можем да ви помогнем по най-бързия метод този законопроект за хората с увреждания да влезе в Народно събрание, да се приближат оптимално вашите претенции и опциите, които дава страната, и по най-рационален метод парите да отидат фактически до хората с увреждания”, изясни депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова от обществената комисия.

„ Поемаме гаранция, че вашите претенции за бързо разглеждане и ясна финансова аргументация на плановете ще бъдат предадени на министерството, което би трябвало да синхронизира всички тези срещи. Очакваме идната седмица да бъде препоръчан планът за закон, който беше изтеглен за доуточняване, с цел да може да се разиска и да имаме съответни текстове, върху които беседваме”, посочи Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ от здравната комисия.

„ Ако в края на ноември вкарате Закона за обществените услуги, по какъв начин ще го вкарате в бюджета” попита обаче Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

В коридорите на Народното събрание стана въпроси и за готвения от Българска социалистическа партия избор на съмнение в сферата опазването на здравето, по който социалистите към момента пишат претекстовете си. От ръководещото болшинство дефинираха готвения избор на съмнение като опит Българска социалистическа партия да реши вътрешнопартийните си спорове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР