Майки от Бургас подеха инициатива за спасяването на едногодишно момиченце.

...
Майки от Бургас подеха инициатива за спасяването на едногодишно момиченце.
Коментари Харесай

Майка от Бургас усети със сърцето си, че детенцето ѝ е болно, докато лекарите...

Майки от Бургас подеха самодейност за спасяването на едногодишно момиченце. Малката Велина е с рисков израстък на мозъка, който не може да бъде отстранен у нас. Спасението предлага клиника в Турция, само че против непостижимата за самотната майка сума от 22 000 евро, оповестява Нова телевизия.

Велина е единствено на година и два месеца. Ражда се обикновено дете, съгласно лекарите. Но не и съгласно майката. На консултацията два месеца след раждането й Владислава схваща диагнозата - вътрешна хидроцефалия. В София я удостоверяват.

Образните проучвания са неоспорими - Велина има израстък, който е запушил кръвоносните съдове и това е провокирало хидроцефалията. Лекарите били единомислещи - не може да се оперира, тъй като момиченцето е прекомерно малко. В Германия дали различен съвет.

Преди месец детето почувствало неразположение. Причината, съгласно лекарите, е туморът, който повишен доста. Турска клиника се наема да извърши интервенцията на Велина безкръвно, само че против сума, непостижима за младата жена.

Затова майки от Бургас започнаха благотворителна акция за набиране на средства. До момента са събрали 5000 лв..



За спасението на дребната Велина провеждат и благотворителен концерт в Бургас с присъединяване на Тони Димитрова и Стефан Диомов.

Ако желаете да помогнете на дребната Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за заплащане: В изгода на Велина Северинова Стефанова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР