Майката на брутално убитата от Викторио Александров Дарина подкрепи семейството

...
Майката на брутално убитата от Викторио Александров Дарина подкрепи семейството
Коментари Харесай

Майките на брутално убитите Милена и Дарина се обединиха, за да...

Майката на брутално убитата от Викторио Александров Дарина поддържа фамилията на жертвата от Куртово Конаре Милена в правосъдното съвещание. Ваня Министерска бе пристигнала тази заран от София и застана паралелно до роднините на Динова.

Убийството на Милена стана през декември 2016 година. В нощта на случая Илиян Рангелов настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, с цел да отклони проверяващите. Ден след убийството Рангелов бе арестуван, а през 2018 година наказан на две инстанции.

Той получи 14 години затвор, само че Върховен касационен съд анулира присъдата поради неточности, позволени в хода на процеса.

Илиян Рангелов още веднъж се изправи пред Окръжен съд през днешния ден. Делото против него бе рестартиран поради неточности още на първа инстанция. Днес бе изработен опит процеса да бъде стартиран, само че до разглеждане на въпросите в разпоредително съвещание не се стигна. Причината – юристът на Рангелов не се появи в залата, заради отпуск.

Семейството на Милена за следващ път се срещнаха с Илиян. Последният за момент не погледна брата и бащата на жертвата. В залата, с цел да окаже поддръжка към семейство Диневи бе пристигнала майката на Дари. Младата жена и детенцето й – Никол на 1 годинка, бяха убити от Викторио Александров - „ татко “ на дребната Никол! Зверството стана на 29.10.2018г. в София.

Александров простреля Дарина в жилището им в софийския квартал "Надежда ", в който в който живеели на фамилни начела, а по-късно с патрон в главата умъртвил и дъщеричката си Никол.

В момента двете фамилии – това на Милена и на Дарина, са обединени в една обща тъга и с една обща цел – убийците на двете дами да получат пожизнен затвор, написа trafficnews.bg.

Майката на Милена – Ангелина, и Ваня се срещат около двата проблема, свързани с тежките закононарушения. Започват връзка и вземат решение, че когато се обединят, „ ще са по-силни” и справедливостта ще спечелва, споделиха околните на Динева.

“Искаме справедлива и обективна присъда, отговаряща на два отнети живота, единият от които, на личното му дете! Искаме развой без използване на кратко правосъдно разследване, и без понижаване на присъдата с 1/3!”, написа Ваня в персоналния си профил.

Тя е основала петиция в интернет пространството за анулация на кратко правосъдно разследване при тежките умишлени закононарушения.
Министерска е безапелационна, че ще се бори до край със всички средства, до момента в който килърът на щерка й внучето й не получи пожизнен затвор.

Всеки ден тя отброява дните от жестокото ликвидиране. Припомня на хората, които я познават за нейните „ две момичета”.

„ Хората не трябва да не помнят. Хората би трябвало да знаят. Ако случаите имат публичност има вяра за правдивост. Не желаеме убитите ни деца да са част от статистиката. Искаме да покажем всички жертви, да покажем техните истории и присъдите на убийците”, показа пред наш кореспондент Нина, близка на Милена.

На 10 октомври Ваня още веднъж ще бъде в правосъдната зала. Семейството на Милена също за следващ път ще се сблъскат с Рангелов. Какво ще пледира последният, следва да разберем след по-малко от месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР