Майката на 19-годишната Анита Чобанова от Асеновград, която се нуждае

...
Майката на 19-годишната Анита Чобанова от Асеновград, която се нуждае
Коментари Харесай

Намериха донор за 19-годишната Анита, за която хиляди събраха 180 000 лв. за 3 дни

Майката на 19-годишната Анита Чобанова от Асеновград, която се нуждае от трансплантация на черен дроб, ще ѝ стане донор. Операцията ще бъде осъществена в понеделник, заяви приятелят на момичето Иван Димитров пред. 

 Само за 3 дни събраха 180 000 лева за чернодробната трансплантация на 19-годишно момиче Виж още

" Дългоочакваният миг съвсем настъпи. Няма да укривам, че се тормозя. Но с помощта на вашата поддръжка знам, че не съм сама ", разяснява и самата Анита, която на 22 февруари отпътува за животоспасяваща интервенция в Истанбул. Тя ще бъде осъществена в понеделник. 

Вълна от съпричастност се надигна в поддръжка на 19-годишното момиче и за дни бяха събрани 180 000 лв. в Пловдив и Асеновград. Анита, която е студентка и в това време работи и се грижи за дребното си братче, страда от остра чернодробна непълнота. Единственото избавление е трансплантация. С нея на 22 февруари отпътува и татко ѝ Живко Чобанов, само че след серия проучвания и проби се оказа, че той не може да ѝ стане донор.

Родителите на Анита са разведени, а тя живее с баба си. От чужбина за Турция обаче отпътува и нейната майка. 

" Тази заран хирургът ни заяви, че трансплантацията ще е в понеделник ", посочи приятелят на Анита, който беше в основата на акцията за набирането на средствата. Момчето благодари още един път на всички, които откликнаха. " Без вас нямаше да стигнем дотук ", споделя с признателност 19-годишната студентка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР