Майка, убила новороденото си дете, няма да лежи в затвора.

...
Майка, убила новороденото си дете, няма да лежи в затвора.
Коментари Харесай

Майка убийца се размина със затвора

Майка, умъртвила новороденото си дете, няма да лежи в пандиза. Това реши Хасковският областен съд за Невена Тенева от димитровградското село Сталево. Окръжните магистрати промениха 2-годишното дейно наказване на Тенева в условно с изпитателен период от 5 година Решението е дефинитивно.
Окръжните съдии са взели поради показанията на психоложката в общинския Център за социална подкрепа-Димитровград. Тя свидетелства в залата, че в резултат на работата й с майката и двете й деца се стигнало до ново доближаване и създаване на връзка, а за реализиране на по-добри резултати е належащо да се работи и с Невена Тенева. Психологът показва също, че „ е реализиран прогрес при увеличение на родителския й потенциал.

Тези показания и фактът, че Невена Тенева е почнала работа, сменила е жилището и извършва предписаните й ограничения за протекция на децата, водят окръжните съдии до решението, че и без дейно изтърпяване на наказването персоналната предварителна защита ще бъде реализирана, а публичната заплаха не е извънредно висока.
" Това постанова присъдата да се промени, като осъществяването на наказването бъде отсрочено за изпитателен период от 5 години, който оптимално нескончаем и релативно дълъг интервал от време ще даде опция на подсъдимата да премисли както действието, по този начин и най-много държанието си за в бъдеще “, написа в решението (ТУК). 
Припомняме, че казусът бе оголен в нощта на 27 януари 2016 година. Тогава пред къщурката на улица " Райко Даскалов " №7 в димитровградското с. Сталево, където живееше Невена, се изсипаха 3 полицейски коли от районното ръководство и мобилната престъпна лаборатория от хасковската регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи.
До чиновниците на реда бе подаден сигнал със подозрение, че майката на две момченца е родила за трети път и е умъртвила бебето си. Първоначално Невена отричала въобще да е раждала. На път към Хасково за медицински обзор тя направила шокиращи самопризнания. Родила момиченце в стаята, където са спели другите й две деца. Изнесла голото бебе на студа. Щом кърмачето умряло, телцето му било поставено в чувал от родителката му. Жената захвърлила вързопа зад къщата си без даже да си даде труда да го погребе.
През октомври м.г. делото против Невена Тенева се гледа по съкратеното произвеждане в Димитровградския областен съд. Майката призна напълно обстоятелствата в обвинителния акт. По този метод Темида не може да наложи оптималната планувана глоба, която в тази ситуация е до 3 година решетки./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР