Майка на роден второкласник сподели в социалните мрежи задача, която

...
Майка на роден второкласник сподели в социалните мрежи задача, която
Коментари Харесай

КОЙ Е ТЪПИЯТ? Задача за 2 клас взриви мрежата

Майка на роден второкласник показа в обществените мрежи задача, която учителят е приел за неверно решена. Тя провокира жестока полемика измежду читателите, а кой е прав – преценете сами.

„ Понеже в последните дни доста се приказва за функционална просветеност, по какъв начин разбирате първите два въпроса от тази задача от тест по математика за 2 клас? Според мен отговорите на детето са правилни. Защото, когато отидеш в магазин и попиташ какъв брой костват игрите, не получаваш отговор за цената на всички игри в магазина “, написа Ирена Добрева.

Очакванията ѝ, както и на множеството коментиращи задачата, е в случай че създателите са имали поради цената общо на игрите или картите, да прибавят към въпроса думата „ общо “.

Ето и задачата:

„ Когато упрекваме децата във функционална неначетеност, е добре първо да им подаваме функционално грамотни материали “, прикани майката.

Мнението ѝ е подкрепено от множеството коментиращи.

„ Колко по-ясно щеше да бъде, в случай че беше добавена думичката „ общо “ за първите два въпроса… “; „ Като преподавател за всеки случай бих добавила думата „ общо “ във втори клас. В четвърти евентуално не бих я добавила. “

Родители споделиха, че подвеждащите въпроси в проби са постоянно срещани, даже и на НВО: „ По същия метод се случи на НВО по БЕЛ тази година – необразовано изискване, за което след това им режеха точки. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР