Майка на дете с детска церебрална парализа от Бургас вече

...
Майка на дете с детска церебрална парализа от Бургас вече
Коментари Харесай

Майка на дете с церебрална парализа попадна в спиралата на бюрокрацията

Майка на дете с детска церебрална парализа от Бургас към този момент четвърти месец чака удължение на ТЕЛК решение. Преди дни схваща, че документите ѝ са изгубени, до момента в който щерка ѝ има потребност от средства и помощник, който да се грижи за нея.

16-годишната Симона е с тежка пареза, не върви и е на количка - по тази причина се е очаквало да получи доживотен ТЕЛК. Това обаче не се случва. Затова майка ѝ Гери Маврова отива да подаде документи за промяна на периода на ТЕЛК решението. Подава ги през август, само че до декември няма нито писмо, нито уведомление. На 19 декември схваща, че документите ѝ даже не са задвижени.

" Обясниха ми, че са върнали досието от комисията с записка, че майката не дава отговор на телефона. В комисията пък ми обясниха, че при тях въобще не са постъпвали документи. Не знам кой по веригата лъже, само че през вчерашния ден се обадиха на мъжа ми по телефона. Ако имало нередности, звънели по телефона. Щом са съумели да намерят номера на брачна половинка ми, са можели да намерят и моя ", изясни пред Българска национална телевизия Маврова.

От Университетската болница в Бургас изпратиха мнение, че нямат пълномощия върху решенията на ТЕЛК, а обжалването се реализира пред НЕЛК в границите на две седмици след излизането на решението - в тази ситуация на 19 август. Твърдят, че са потърсили майката и не са съумели да се свържат и по тази причина документите е върната в картотеката на ТЕЛК.

" Аз в случай че реша да обжаллвам пред НЕЛК, жалбата ще стигне, само че те просто няма по какъв начин да решат, че аз съм желала да апелирам и съм се объркала надали не и затоваса ми върнали документите ", споделя майката.

Жената е подала тъжби в Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и обществената политика, РЗИ, както и към шефа на бургаската болница. Обмисля да заведе и правосъдно дело.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР