Майка ми е много светъл човек. Любовта, която вложи към

...
Майка ми е много светъл човек. Любовта, която вложи към
Коментари Харесай

Христо Балабанов – Кристо в битка за живота на майка си: Намерихме решение за лечение в Турция

Майка ми е доста ярък човек. Любовта, която вложи към мен, влагаше и в работата си като логопед. Помогна на ужасно доста хора със заекване. Говорим за хиляди младежи по света, които изобщо не могат да приказват поради тежка форма на заекване. Това сподели Христо Балабанов – Кристо в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Той описа, че преди година и половина майка му е изкарала тежка форма на ковид, а при започване на тази година и повторно, с двойна бронхопневмония. „ Тромбоцитите останаха ниски и продължи терапия с кортикостероиди. След това стана хиперактивна. Настъпи миг, в който речта й спря. Избяга от у дома. Обърканата тирада и държание ни накара да потърсим лекари. Минахме през доста лечебни заведения и лекари, които не желаеха да поемат отговорност. През това време тя се утежняваше и ставаше по-неадекватна. След пет болнични заведения останахме сами у дома. Наложи се да търсим решение в чужбина “, уточни Балабанов.

„ Няколко водещи хематолози ми споделиха, че тя мигновено би трябвало да направи химиотерапия, която е щяла да я убие след пет дни. Казаха ни, че най-дълго ще живее шест месеца. Аз не получих проект за лекуване. Единственото, което чувах в лечебните заведения беше това “, описа той.

С лекуването на логопеда Мариана Балабанова се заема хематологът проф. Чавдар Ботев.

„ В другите страни тя щеше да бъде избрана като национално благосъстояние. Тя може да помогне на 80 млн. души със заекване по света. В целия свят това го знаят. За страдание при нея се срещат такива заболявания, които са извънредно редки. Има три типа задръстване на кръвоносни съдове – в мозъка и бъбреците. В хода на проучванията се откри, че има остра левкемия. Точният й вид не беше избран в България. Това стана в Турция. Аз съм щастлив, че има хора като Стилиян Петров, които ни помогнаха да се свържем с топ експерти. Моята задача беше да се провежда екип от лекари, които да намерим метод да се преборим със болестта, тъй като подобен случай в света не е срещан “, изясни проф. Ботев.

„ Гените, които водят до болесттите, тя ги е имала, само че коронавирусът ги е задействал “, добави той и посочи, че лекуването на Мариана Балабанова в Турция може да доближи до стотици хиляди евро.

„ Аз видях, че за незабавен пациент България не е готова. Спешните пациенти не са желани от българското опазването на здравето и ги изпращат в чужбина. Нашето общество би трябвало да се сплоти в това да си оказваме помощ. Минахме през заплашителен смут. Нейните спасители са тези, които подариха кръв и не престават да оказват помощ “, акцентира Христо Балабанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР