Мая ЙОВАНОВСКАНа фона на кризата и невижданата повече от десетилетие

...
Мая ЙОВАНОВСКАНа фона на кризата и невижданата повече от десетилетие
Коментари Харесай

Брашнени чували

Мая ЙОВАНОВСКА

На фона на рецесията и невижданата повече от десетилетие инфлация, дължаща се главно на повишаването на енергоносителите, следващата " добра " вест сюрпризира българите. Задължителната застраховка " Гражданска отговорност " отново нараства. Увеличението е сред 16 и 60 лв. според от мощността на автомобила и възрастта на лидера.

И по този начин, съгласни или не, водачите ще би трябвало да платят повече за застраховка тази година. Каква е логиката на това следващо увеличение - не е ясно. Все отново не става въпрос за интензивно енергоемко произвеждане? Освен това за последната година, до момента в който множеството семействата безусловно свиха потреблението си до най-необходимото (на някои и за това не им стигат доходите), а доста компании безусловно стигнаха до банкрут, застрахователите отново са на облага. За първите шест месеца на 2021 година те регистрираха 13% растеж на приходите. Конкретно повишаването на приходите от наложителната застраховка " Гражданска отговорност " е 6,1% на годишна база. У нас записаните коли са най-малко 4 милиона. Само в София на ден се движат близо един милион транспортни средства.

Брокери изясняват, че нарастването е поради предходно леко понижение, което в този момент се компенсирало. Докато ние стремително обедняхме в последните две години, някои направиха луди пари. Например банките. Явно и застрахователите желаят същото.

И всеки, който ни тупа като брашнени чували, има своите непоклатими финансови причини и искания за повдигането на цените. Сякаш на елементарния българин сметките за каквото се сетите не се подвигнаха.

Всеки ни дере кожата, а ние от кого да вземем недостигащото ни, какво да създадем, с цел да не банкрутираме? То пък по закон физическите лица не могат да банкрутират, единствено компаниите. А може би би трябвало да спрем да си плащаме налозите с аргумента, че токът, газът, парното, храните са ни скъпи?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР