Мая ЙовановскаИнтересно заглавие се появи в края на миналата седмица

...
Мая ЙовановскаИнтересно заглавие се появи в края на миналата седмица
Коментари Харесай

Метани

Мая Йовановска

Интересно заглавие се появи в края на предходната седмица в страницата на транспортното министерство след среща на новия остарял длъжностен министър Христо Алексиев с представителите на автомобилния отрасъл. Та заглавието е: " Диалогът с автомобилния отрасъл е възобновен ". Цитатът е от думи на министъра. И, разумно, щом нещо е възобновено, преди този момент е било прекъснато. През май на среща с някогашния към този момент министър председател Кирил Петков транспортните организации играха " афектирани невести ". С тях се подигравали. Проглушиха ефира, че разговорът с държавното управление бил провален. И започнаха антиправителствени митинги, в това число поради брадясвали с години проблеми.

Друг забавен щрих е, че измежду първите срещи на служебното държавно управление бе и тази със строителите - също отявлени протестиращи, чиито лакоми щения, употребява Има Такъв Народ с цел да бутне кабинета на Петков. С тях се видя районният министър Иван Шишков, който другояче като длъжностен зам.-министър имаше много рецензии към някои представители на сектора. Сега обаче същий Кашпировски реди: " Със сигурност ще се откри решение, тъй че да се успокоят нещата ". И след новата среща от през вчерашния ден Министерство на регионалното развитие незабавно ще заплати най-малко 200 млн. лева за настоящите поправки на пътищата и новото строителство на пътните компании. След инспекция обаче.

За транспортните компании нещата в действителност са на път да се уредят, дори ще са на цялостна спекулация, щото до седмица щели да се подхващат ограничения за понижение на тол таксите за превозвачите, работещи главно на българския пазар, а част от второкласните пътища ще останат безвъзмездни. По-малкото доходи ще бъдат обезщетени от повишаване на пътните такси за директния трафик. " Можем да доведем нещата до по-високо таксуване на директния трафик през България и по-облекчени цени за родните превозвачи ", дава обещание Алексиев.

Правителството на Петков предприе стъпки в посока тези, дето най-вече трошат пътищата, да заплащат заслужено полагащите им се тол такси, а не от нас, елементарните жители, страната да одира в пъти повече пари посредством винетките. И утвърди нова цена, предвиждаща покачване на тол таксите от 1 януари 2023 година за тежките транспортни средства. Наред с това всички второкласни пътища трябваше да станат платени. Това много поизнерви превозвачите, които са галеници на властта от времето на Борисов, и те се емнаха да стачкуват. Шумно, атрактивно и скъпо, несъмнено.

Обещаното понижение на тол таксите е незаслужено. Да има разнообразни, по-високи такси за директния трафик, пък крие опасности. Подобно разграничение на превозвачите е дискриминационно и България може да си навлече наказателна процедура от Европейска комисия.

Важното е, че старите муцуни показват удовлетворение от " възобновяване на разговора с страната ". Освен това браншът е изискал кадрови промени в някои служби, подопечни на транспортния министър, като да вземем за пример автомобилната администрация. Превозвачите щели да предложат и ограничения, свързани с цените на тол системата, отстъпки, като в Европа, преференции за българските и непознатите превозвачи, горивата. Абе - разпищолване до дупка в настояванията.

Рано или късно евентуално ще разберем каква е същинската причина за тези метани на властта. И нека не е каквото наподобява.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР