Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако

...
Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако
Коментари Харесай

Маркет линкс: Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур

Мая Манолова започва с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, в случай че се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%.
Това сочат данните от социологическо изследване на "Маркет линкс ", извършено в интервала 1-6 август по поръчка на OFFNews.
На трето място все още се подрежда канидатът на "План за София " Борис Бонев със 7%.
Евентуалният претендент на Демократична България събира 4%, още преди да бъде оповестено името му, eвентуален претендент за кмет, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, би събрал 3%, въпреки че към момента не се знае кой би бил той и дали въобще ще има подобен.
Значителна поддръжка събира задържаната някогашна кметица на "Младост " Десислава Иванчева - 3%. Костадин Паскалев има единствено 2% или 14 пъти по-малко от Мая Манолова. 22% още не са решили за кого да гласоподават, 4% заявяват, че няма да отидат до урните.
Мая Манолова изрично е с най-голям рейтинг измежду софиянци. Омбудсманът събира 63% утвърждение против 26% отрицание. На второ място е президентът Румен Радев с 54% утвърждение и 38% отрицание. Те са единствените двама политици, при които утвърждението е по-високо от неодобрението.
Йорданка Фандъкова и Слави Трифонов имат по-висок рейтинг от премиера Бойко Боросов, само че и при тях той е негативен.
Сегашният кмет събира 48% утвърждение против 49% отрицание, шоуменът - 35% утвърждение против 52% отрицание.
Бойко Борисов събира утвърждение колкото Слави, само че при премиера неодобрението е по-високо - 60%.
София наподобява подготвена за смяна. На въпрос кое би било значимо, когато избирате кмет на София, 40% дават отговор, че претендентът за кмет би трябвало да е самостоятелен, 28% държат той да не членува в партия.
,,Имайки поради ниската степен на утвърждение на политическата класа (7% доверие и 73% недоверие), не е ненадейно, че 40% от имащите право на глас в София показват желания за самостоятелна кандидатура за градоначалник. Изводът се удостоверява и от обстоятелството, че за 28% претендентът не би трябвало да е партиен член. Тезата, че положителните връзки с централната власт са от значително значение за бъдещо, положително ръководство се удостоверяват за 24% от софиянци. Към сегашния миг, партийни кандидатури демонстрират по-слаб капацитет да активизират поддръжка, което чакаме да се промени във възходяща посока в хода на идната предизборна акция ", разясняват от "Маркет линкс ".
Революционна обстановка във връзка с ръководството на София няма. Софиянци утвърждават повече по какъв начин се развива общината им, спрямо това по какъв начин се развива страна като Чистотата, трафикът и презастрояването са най-големите проблеми на София, които показват респондентите.
ГЕРБ изрично води в конкуренцията за общински съветници с 22%, само че доста забавна се обрисува борбата за второто място. Българска социалистическа партия и Демократична България са изцяло изравнение с по 12%.
Много важен е процентът на хората, които още не са решили за коя листа да гласоподават, а има и такива, които заявяват, че ще гласоподават за Слави Трифонов, въпреки занапред да е ясно, че той няма да има листа на тези избори.
Интересен е въпросът с Вътрешна македонска революционна организация. Партията на Каракачанов освен изрично е засенчила Атака и НФСБ в обединението "Обединени патриоти ", само че е и втора по утвърждение измежду софиянци с 27%, компактно доближавайки ГЕРБ, която има единствено 3% повече утвърждение. Високият рейтинг на Вътрешна македонска революционна организация обаче по никакъв метод не се прелива към изборните резултати и едвам 4% от запитаните заявяват, че биха дали своят вот за листата им.
Много харесвана измежду софиянци е Демократична България с 26% утвърждение и единствено 59% отрицание, което е по-малко от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, които събират надлежно 62 и 65 % отрицание. Четвърти се подреждат Българска социалистическа партия и 23/77 % одобрение/неодобрение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР