Мая Манолова отправи остра критика към мобилните оператори в социалните

...
Мая Манолова отправи остра критика към мобилните оператори в социалните
Коментари Харесай

Мая Манолова: Телекомите имат оборот 1 млрд. лева, а продължават да вдигат цените на мобилните услуги

Мая Манолова насочи остра рецензия към мобилните оператори в обществените мрежи. Тя написа в поста си, публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Всеки един от трите мобилни оператора осъществя оборот по 1 милиарда лв. годишно. Въпреки това те не престават нелегално да подвигат цените с размера на инфлацията, до момента в който КЗП и депутатите спят.

Така телекомите, без да вкарват никакви нововъведения и усъвършенствания, си усилиха облагите с по 90 млн. лв. за сметка на изнемогващите жители: против нищо – нещо. За нас е необяснимо по какъв начин, като подписват контракти за по 2 години, не могат да си сметнат комерсиалния риск, в резултат на което трета поредна година си подвигат цените по към този момент подписани абонаментни контракти.

Въпреки това КЗП се хвалят, че са сключили едно бутафорно съглашение с мобилните оператори, които дават обещание повече да не вършат по този начин, само че забележете – от следващата година, откакто към този момент индексираха нелегално цените си. Цената я заплащат жителите, от които прочее 1,5 млн. лв. са под линията на беднотия.

Разбираме, че държавните органи и монополистите се уплашиха от хилядите страници групови искове, които само ние от „ Изправи се.БГ “ заведохме макар множеството обещания на парламентарни партии и институции, само че проформени съглашения не вземат решение нищо и са просто прахуляк в очите на хората. Резултатът – институциите бездействат и ние жителите би трябвало да се пазиме сами.

Затова в идващия парламент от „ Изправи се.БГ “ ще предприемем всички вероятни дейности, с цел да сложим точка на произвола на монополите. Имаме подготвени законови оферти – и в Закона за отбрана на потребителите, и закон за груповите искове, за частния банкрут, за колекторите, за ЧСИ-тата. Защото е време за страната, омбудсман, който да се грижи за хората, а не за многомилионните бизнеси. “

От групови искове до действителна смяна: Успехът на „ Изправи се.БГ “ против мобилните оператори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР