Матурите за учениците от седми клас приключиха. Вчера от МОН

...
Матурите за учениците от седми клас приключиха. Вчера от МОН
Коментари Харесай

Облъчват децата ни с поръчкова литература

Матурите за учениците от седми клас завършиха. Вчера от МОН оповестиха и резултатите. Напрежение обаче се появи единствено ден по-късно. Причината е една от тематиките, по които децата трябваше да пишат преразказ. Става дума за „ Талисман “.

Автор е варненският преподавател и публицист Красимир Бачков. Много хора показаха мнение, че написаното от него е „ обикновена, битова литература “. Други считат, че това е поръчково създание, с цел да се насаждат полезности и хрумвания на децата, с които множеството родители напълно не са съгласни.

„ Каква е тази просветителна система, в която се толерира обикновена битова " литература ", от създател, който наподобява и написа като приключен дебил. Възползва се обаче от вдигнатата му от МОН топка, с цел да поагитира за възобновление и против " еврогейския съюз ". Това е огромна злополука за министерството на образованието, от там дължат пояснение. Този е от Варна, което може да се одобри за смекчаващо виновността събитие по линия на вменяемост, само че пък е настоящ преподавател.

За изясненост - става дума за днешната матура по български език и литература, “ написа Асен Григоров.

„ Това е " поръчкова литература ". Специално писана и платена за матурите. Дано и там да си остане! Покъртително плоска и обидна за децата с нещо в главите, “ разяснява жена.

Красимир Бачков също изрази своите страсти, откакто творбата му бе определено за тематика от МОН.

„ Има БОГ! Днес на матурите по БЕЛ се падна мой роман. За разлика от писателите - храненици на Сорос, които са постоянно в прожекторите и новините, и аз получих своето самопризнание! Радвам се най-много поради стотиците подценявани български гении, а те по никакъв начин не са малко! Вярвам, че постепенно, само че несъмнено всеки ще получи заслуженото от него! “

По мотив на изсипалите се мнения в обществената мрежа, по отношение на качествата му като публицист и преподавател, създателят на „ Талисман “ отвърна:

„ Покрай описа ми за матурата, прочетох в интернет десетки нелепости за себе си! Не обръщам внимание на неистини и клюки!

Забравете всички медии! Елиминирайте всички политици! Те всички дружно работят срещу вас! Включете разсъдъкът си и не позволявайте на никой да ви манипулира! Животът е единствено един и ви е даден от Бог, а не от СЗО, НАТО или Бил Гейтс! Живейте съгласно личните си разбирания за положително или зло, тъй като те ще са най-справедливите! Обичайте и правете положително, само че когато срещнете предатели или зли хора, не се двуомете да ги изхвърлите от пътя си! Злото би трябвало да се унищожава в зародиш, а не да му се подчиняваме! Твърдя го от опит! “

Разбира се, той беше подсилен от значително хора на стената си във Фейсбук. Негови близки, другари и познати го посъветваха да не обръща внимание на непознатата завист. Те изрично поддържат развиването на българските модерни създатели.

„ Не Слаб Две, а Лош Едно на министерството! Бачков не е отговорен. Реакцията му е на графоман, на несбъднат, упорит писач. Оставка на комисията по подбора, позволила новия неокласик да измести класиците ни! Пет минути популярност и още веднъж 100 години самотност, “ разяснява мъж.

" Прочетох тескта. Потресаващо слаб. Има огромна възможност да откаже много деца да четат художествена литература. Бедна, бедна българска просветителна система!, " написа още засегнат жена.

" Шок! Ужас! Облъчват децата ни с антиевроантигейскопрокопейкински контрасоросхраненик! Представете си с какви кемтрейли ги е заразил посредством този собствен роман!, " добавя друга потребителка.

„ Моля ви. Мишо се справил отлично на матурата, а в този момент би трябвало да го удрям, “ пошегува се майка на възпитаник.

Разказът на Красимир Бачков е писан особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в VII клас. Авторът е публицист и стихотворец – разгласил е седем сборника с разкази и новели, два романа и една стихосбирка. Носител е на разнообразни национални награди за прозаичност. Превеждан е на британски, съветски, украински и словашки. Има висше педагогическо обучение и сега преподава изобразително изкуство във варненско учебно заведение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР