Матиас Дьопфнер, шеф на издателство Шпрингер, наскоро изрази недоволството си

...
Матиас Дьопфнер, шеф на издателство Шпрингер, наскоро изрази недоволството си
Коментари Харесай

В Германия умряха 25 000 души от грип и нищо не последва. А днес?

Матиас Дьопфнер, началник на издателство " Шпрингер ", неотдавна изрази недоволството си от формалните карантинни ограничения против ковид в Германия. Той съобщи, че не схваща " страха пред един вирус, който в международен мащаб е провокирал по-малко смъртни случаи, в сравнение с грипната вълна в Германия през 2017/18 година, от която се допуска, че са умряли 25 100 души ".

Игнорираната злополука

Е, броят на умрелите от ковид в света в това време надвиши доста посочените 25 хиляди. Но рецензията на Дьопфнер все пак визира една доста значима точка. Защото в тази ситуация в действителност става дума за една пренебрегната злополука. През зимата на 2017/18 грипната зараза лиши живота на над 25 000 души единствено в Германия, а този факт остана съвсем неусетен, разяснява Кристиян Валтер, ръководител на Журналистическия Съюз в Берлин и Бранденбург.

В публикацията си за " Тагесшпигел " той написа: " Броят на визитите при доктор през въпросния интервал доближиха нов връх. Същото се отнася и до броя на възпалителните болести. През пролетта на 2018 на някои места даже се говореше, че лечебните заведения се затрудняват да поемат всички заболели. "

Но медиците и управляващите тогава били сигурни, че измежду популацията съществува прочут имунитет, а и доста хора са били имунизирани против сезонния грип, въпреки и не с най-ефективната четворна ваксина. Въпреки това, отбелязва създателят по-нататък, обезпокоителен сигнал за нараствания брой смъртни случаи нямаше - нито от лечебните заведения и старческите домове, нито от здравните служби или от анонимни лица. Нито пък имаше реакции на изненада от страна на медиите.

Затова и животът продължи да си тече както нормално: нямаше затворени магазини и учебни заведения, на нито едно място не беше спряно производството. Посещенията в старческите домове бяха позволени, също както и младежките събирания. На никого не му е и хрумвало да задава въпроса дали има задоволително интензивни кревати и респиратори. Целият публичен живот си остана недокоснат.

Закъсняла преценка
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР