Материалите от проверка, възложена на Регионалната здравна инспекция в МБАЛ-Добрич,

...
Материалите от проверка, възложена на Регионалната здравна инспекция в МБАЛ-Добрич,
Коментари Харесай

Прокуратурата ще се произнесе дали в МБАЛ-Добрич са нарушавани мерките против разпространението на COVID-19

Материалите от инспекция, предоставена на Регионалната здравна ревизия в МБАЛ-Добрич, са предадени на Районната прокуратура, с цел да реши дали има вероятно осъществено закононарушение по член 355 от Наказателния кодекс за нарушение на разпоредбите и ограниченията срещу разпространяването на заразна болест. Това заяви административният началник на Окръжната прокуратура Радослав Бухчев на конференция.

По думите му инспекцията е почнала по сигнал на лекар-ординатор, че заради несъответстващите дейности на изпълнителния шеф на болничното заведение в лечебното заведение се основава заплаха от тотално разпространяване на COVID-19.

Регионалната здравна ревизия е установила при инспекцията, че на еднакъв етаж се хоспитализират пациенти със подозрение за инфекцията и далите към този момент позитивен тест, които не са били изолирани в настрана помещение в остаряла постройка на болничното заведение. Медицинският личен състав обслужвал и едните, и другите пациенти. До асансьорите в болничното заведение достъп са имали и жители, които са носели храна на свои болни близки, уточни окръжният прокурор.

Инспекцията е издала наставление за отделяне на помещение в остарялата постройка на МБАЛ за лекуване на хора с коронавирусна зараза, само че болничното управление отказало да извърши напътствието с претекста, че не разполага с задоволително медицински личен състав.

Инспекцията към този момент си взаимодейства с новоназначеното управление на МБАЛ за метаморфоза на здравната активност и пребазиране на леглата за заболели от Covid-19, се разяснява в завършилата инспекция, с резултатите от която Районната прокуратура се среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР