Материалът в Ню Йорк Таймс е публикуван преди убийството на

...
Материалът в Ню Йорк Таймс е публикуван преди убийството на
Коментари Харесай

Украински партизани пред Ню Йорк Таймс: Не е важно дали лицата, които нападаме оцеляват или умират - по-важно е посланието

Материалът в " Ню Йорк Таймс " е оповестен преди убийството на Дария Дугина.
През август в Крим и украинските градове, окупирани от Русия по време на войната, станаха няколко детонации, в това число серия от детонации в склад за муниции в Джанкойския регион на Крим и на военното летище Саки. Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на украинската президентска канцелария, предизвести, че сходни " ексцесии " единствено ще се усилват в следените от Русия територии. В тези територии работят украински партизани. Украинските въоръжени сили са разрешили на някои от тях да приказват пред.

Украинският партизанин Сварог (дух на огъня в славянската митология) се среща с публицист от " Ню Йорк Таймс " в Запорожие, град на към 100 км северно от окупирания Мелитопол, който е един от центровете на опозиция против съветската окупация.
Сварог съобщи, че украинските военни са почнали да образоват партизаните месеци преди нашествието. Десетки разнообразни организации са обучавали цивилни жители във военно отношение. Самият Сварог от време на време се включва в образования, проведени от " Десен бранш " и " Национален корпус ", които са разклонения на придвижването " Азов ".
Към началото на войната украинските сили за специфични интервенции създават по-структурирана и загадка стратегия, която включва указания за осъществяване на саботажи, боравене с експлозиви и основаване на оръжейни скривалища.

След началото на нашествието Сварог е изпратен в склад покрай Мелитопол, където намира експлозиви, детонатори, автомати " Калашников ", гранатомет и два револвера със заглушители.
Сега партизаните търсят сътрудници. Сварог и различен партизанин с псевдоним Викинг декларират, че считат служителите на реда, общинските и регионалните държавни чиновници и учителите, които са се съгласили да работят по съветската просветителна стратегия, за предатели. Партизаните акцентират, че лекарите, пожарникарите и служащите в жилищно-комуналното стопанство не са включени в листата на сътрудниците.
Сварог разказва няколко интервенции, извършени от неговия отряд в Мелитопол. През пролетта партизаните слагат бомба в кола пред полицейски сектор. " Ню Йорк Таймс " написа, че при гърмежа е умрял един служител на реда, а различен е бил ранен. При друга интервенция (в която Сварог не взе участие пряко) е взривена колата на Олег Шостак, началник на предизборния щаб на " Единна Русия ". Шостак е ранен.
Сварог споделя, че не е толкоз значимо дали лицата, нападнати от партизаните, оцеляват или умират - доста по-важно е посланието, което съпротивата насочва: " Никога не сте в сигурност. Целта ни е да покажем на окупаторите, че не са вкъщи си, че не трябва да се заселват тук, че не трябва да спят умерено ", споделя той.
Що се отнася до учителите, които са считани за предатели, партизаните споделят, че никой няма да ги нападне, само че съпротивата има намерение да ги предизвести да не преподават по съветската учебна стратегия. По-специално, споделя Викинг, в града към този момент са се появили листовки със фотосите и имената на шефовете на учебните заведения, които са решили да отворят образователните заведения през септември. На тях пишеше: " Ще има компенсация за съдействието с руснаците ".
Високопоставен украински чиновник е описал други секрети интервенции при изискване, да остане неизвестен. Той твърди, че съпротивата стои зад отравянето на съветски военни в Запорожка област, саботажа на зърнен асансьор в Херсонска област и взривяването на мост на железопътната линия сред Крим и Мелитопол.
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР