Матео Стаматов не се появи в игра за Оренбург при

...
Матео Стаматов не се появи в игра за Оренбург при
Коментари Харесай

Оренбург на Стаматов с историческа победа, Динамо настигна ЦСКА

Матео Стаматов не се появи в игра за Оренбург при семейството на Краснодар, а отборът му реализира впечатляваща победа с 5:1 и се изравни по точки с " биковете ". Владимир Сичевой заби хеттрик за Оренбург и към този момент има 14 гола от началото на сезона, като настигна звездата на Спартак (Москва) Куинси Промес на върха в листата на стрелците. 

Сичевой откри резултата още във 2-ата минута след пас на Александър Ектов. В средата на полувремето Лукас Вера удвои задатъка на домакините, а Сичевой значително умъртви интригата с второто си попадение. Алексей Ионов понижи в 43-ата минута, само че след почивката Джими Марин и още веднъж Сичевой донесоха най-убедителната победа на Оренбург в РПЛ. До момента отборът в никакъв случай не беше вкарвал пет гола в един мач в елита на съветския футбол.

Оренбург ще зимува в горната половина на класирането с актив от 25 точки, колкото имат още Краснодар и Сочи. Днес някогашният отбор на Ивелин Попов завоюва с 2:0 гостуването си на Химки. Попаденията за Сочи осъществиха Георгий Мелкадзе и Владислав Сарвели, а Данил Казанцев от Химки получи червен картон в добавеното време. Отборът от московското предградие е в зоната на изпадащите с 12 точки, а на дъното с едвам 6 пункта е Торпедо (Москва). 

Късният мач за деня опълчи столичните Динамо и ЦСКА. " Бяло-сините " ликуваха с 2:1 и се изравниха по точки с " армейците ". В дуела имаше всичко - голове, червени картони, пропусната дузпа и доста страсти. Домакините по-добре се възползваха от ситуациите си и изместиха ЦСКА от 4-ото място. 

В края на първото полувреме Даниил Фомин подаде сред двама противникови футболисти на Денис Скопинцев и левият бек на Динамо разстреля Игор Акинфеев. В 63-ата минута Никола Нгамалеу удвои задатъка на отбора, воден от Славиша Йоканович. Само две минути по-късно Иван Обляков понижи, само че в 79-ата минута халфът на ЦСКА получи червен картон за нарушаване в наказателното поле. Акинфеев обаче избави удара от бялата точка на Фомин. Малко по-късно Ярослав Гладишев от Динамо също беше изпъден, само че неговите съотборници удържаха успеха. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР