Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавирус

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавирус
Коментари Харесай

Проф. Витанов с мрачна прогноза, ето в кои градове ситуацията е извън контрол КАРТИ

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 28 септември. По думите му обсегът на болестта се чака да пораства доста постепенно. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.019, малко над 1 е и се чака да поседи по този начин до края на тази седмица.

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 28 септември 2021 година

Най-напред, наложителната стратегия (скъсявам текста тук, ползата ми към злобарите мощно отслабва).

Пазете се от мои подправени профили и подправени изявления от мое име, направени за да бъдете заблуждавани. Витанов нищо не е споделил и ще споделя единствено базовото репродуктивно число. Другото са нагли хейтърски неистини за и на тези хорица някой да им обърне внимание.

Ако си злобар, нямаш работа тук. Ако не си злобар, само че не желаеш да четеш за пандемията, нямаш работа тук. Ако не си от горните категории, само че имаш вътрешни страхове от неприятни информации за пандемията, не чети по-долу, може да има такива.

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.

Хората, които четат постоянно тези сводки, по никакъв начин не са сюрпризирани от това, което се случва. Вторичният пик на тази вълна го наблюдавате по какъв начин се появява и оформя. Вече знаете за какво се вършат такива разбори и прогнози - с цел да се ориентират хората и страната какво има да става и който желае, да вземе ограничения да се защищити, а и да защищити хората в страната.

Нека да е ясно едно. Предсказах вторичния пик, само че не съм споделил нищо повече. Нито по кое време ще е максимумът, нито какво ще е съответното число, нито какво ще пристигна след вторичния пик. ПОДЧЕРТАВАМ - НИТО КАКВО ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД ВТОРИЧНИЯ ПИК.

Всеки, който ви каже, че съм се произнесъл по тези въпроси, лъже. Не му вярвайте, до момента в който не ме чуете персонално по малкия екран да кажа нещо по тези въпроси.

Знаете, че дългорсрочните прогнози и всевъзможни прогнози с цифри съм оставел на злобарите, това което ще разясня е единствено базовото репродуктивно число. Теоремата на Витанов за качествата на злобарите я знаете, затова не може да очаквате никакви свестни прогнози от тях.

Сега нещата за деня. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.019. Малко над 1 е и се чака да поседи по този начин до края на тази седмица. С други думи, обсегът на болестта се чака да пораства доста постепенно.

При картите няма доста смяна. Имаше един въпрос: по какъв начин се оправяме с тези подскоци на броя нови случаи. Отдавна приказвам, че сме в турбулентен режим, където такива подскоци и падения са си естественото положение.

Тъй, че си имаме способи - въпреки всичко не забравяйте, че вторият (или както го назовават и големият) ми докторат е по доктрина на турбулентността.

Оправяме се с това, оправяме се и с това, че има хора със признаци, които не се записват и с това, че има хора, които карат ковида безсимптомно. Както виждате - прогнозите ни са положителни. От което следва, че имаме способи да се оправим със всичко това. Другото допустимо пояснение е, че духът Ванга се е вселил в мен. Нали по този начин. Но не е правилно (за съжаление).

На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Ситуацията при тях се утежнява, само че релативно постепенно. Дифузното разпространяване е в 9 области сега. Имаше въпрос каква е обстановката във Велико Търново. Отговарям единствено тъй като това ми е родният град - разпространяването там сега е дифузно, така че уважаеми

търновци, пазете се колкото можете ( и желаете).


На прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали отново не е в алено. Има и области значи, където нещата не са чак пък така зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от алената зона. Ще изкарат една релативно спокойна седмица там.

Наблюдавайте следното нещо. Витанов спря да споделя обществено дълготрайните си прогнози. И ориентацията бавно стартира да изчезва. Никой не смее да каже какъв брой ще продължи етапа на вълната, обвързвана с вторичния пик, нито по кое време ще свърши тая фаза, нито къде ще е максимума, нито какво ще пристигна след нея.



Тези, които си мислят, че е нищо работа да правиш разбори и прогнози, може да се пробват. Аз учих този поминък 20 години, с цел да стигна дотук. Откъде да знам пък, някое хейтърче с обучение от Википедия може и да се окаже по-добро от мен.

Казал съм - в този случай го тупкам по рамото и го оставям да прави прогнозите. Няма по какъв начин другояче - в случай че духът на Ванга се е вселил в мен, при него ще да е духът на Нострадамус.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля. TАГОВЕ:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР