Маститият филмов продуцент Харви Уайнстийн ще лежи 23 години зад

...
Маститият филмов продуцент Харви Уайнстийн ще лежи 23 години зад
Коментари Харесай

23 години в затвора за Уайнстийн - slava.bg

Маститият кино продуцент Харви Уайнстийн ще лежи 23 години зад решетките. Той бе приет за отговорен в края на февруари по обвинявания в обезчестяване и полов тормоз.

Днес съдът в Ню Йорк заяви присъдата му, като на място Уайнстийн дойде в инвалидна количка. Продуцентът се оплакваше през цялото дело от влошено здраве, обвързвано със сърдечни проблеми и затруднения от интервенция на гърба.

Преди ден юристите на холивудския ас изпратиха писмо до арбитър Джеймс Бърк, в което упорстваха за минималната присъда от 5 години затвор. Прокурорите желаеха оптималната присъда от 29 години, като акцентираха, че става дума за „ тормоз, траял през целия му живот “. Обвинителите прецизираха още, че Уайнстийн не показвал, че съжалява за дейностите си.

Преди да чуе присъдата си самият продуцент се обърна към съдията и опроверга изказванието. Той изясни, че се усеща комплициран от обвиняванията срещу него. "Няма да кажа, че това не са страхотни хора ", вмъкна в словото си още Уайнстийн. Той добави, че на фона на придвижването MeToo е съществено обезпокоен за бъдещето на страната.

Източник: Монитор
Снимка: Ройтерс
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР