Мастърс надпреварата в Мадрид започва вдругиден, а шоуто изглежда гарантирано.

...
Мастърс надпреварата в Мадрид започва вдругиден, а шоуто изглежда гарантирано.
Коментари Харесай

Жребият в Мадрид: Надал срещу 16-годишен; възможно повторение на финала още в 4-ти кръг

Мастърс конкуренцията в Мадрид стартира вдругиден, а шоуто наподобява обезпечено. Яник Синер за пръв път ще бъде в ролята на топ подложен и евентуално в първия си дуел ще би трябвало да излезе против своя доста непосредствен другар Лоренцо Сонго, с който завоюваха дружно Купа " Дейвис " и даже си партнираха на двойки на Мастърса в Монте Карло. Пърият подложен на пътя на Синер е австралиецът Джордън Томпсън, който завоюва купата в Лос Кабос, само че несъмнено не е мерило на клей, а международният номер две би могъл да срещне един всред Карен Хачанов и Николас Джари в спор за място на 1/4-финалите.

Точно в тази четвърт попадна Каспър Рууд, а водачът по побеьи през сезона едва ли може да бъде изключително удовлетворен от шанса си, тъй като още в трети би могъл да премери сили с Камерън Нори, който го острани на Аустрелиън Оупън, а Григор Димитров е негов евентуален противник на осминафиналите. 

Точно в тази половина попадна и Рафаел Надал, който ще открие присъединяване си с мач против 16-годишния Дарвин Бланш, който е измежду най-талантливите юноши в света, само че до момента има единствено един изигран мач на равнище ATP, който се състоя на Мастърса в Маями и приключи с негово проваляне от Томаш Махач. Във втория кръг пък е допустимо да станем очевидци на нов конфликт сред 5-кратния първенец и Алекс Де Минор. Припомняме ви, че точно австралиецът в профил Матадора в Барселона през предходната седмица, а в същата четвъртина попаднаха Даниил Медведев и Стефанос Циципас.

Долната част от схемата е една концепция по-бедна откъм огромни имена и привидно Карлос Алкарас е огромният любимец в нея, само че дано не забравяме, че миналогодишният първенец се бори с травма в региона на играещата ръка и присъединяване му е под въпрос. Алкарас ще открие акцията си в мач с един всред Александър Шеченко и Артур Риндеркнеш, а още в трети ктъг можем да се насладим на среща сред международния номер три и Лоренцо Музети, чийто връх в кариерата до момента е успеха над Карлитос във финала на ATP 500 конкуренцията в Хамбург.

Още в 1/8-финалите пък е допустимо да забележим повтаряне на финала от предишния сезон, тъй като Ян-Ленард Щруф наподобява в страхотна форма, откакто завоюва дебютната си ATP купа и привидно ще бъде любимец да в профил Уго Юмбер в възможна среща от третия кръг сред тях и по този начин да оформи представление с Алкарас. В тази четвърт са още Андрей Рубльов и Холгер Руне, чиито изяви в последно време са надалеч от блестящи, а вероятни противници за локалния любим в 1/2-финалите са Александър Зверев, Хуберт Хуркач, Томи Пол и Тейлър Фриц.

Madrid ATP 1000 full draw.

37yo Rafael Nadal gets 16yo Darwin Blanch in the first round before eventually having to face De Minaur again in R2.

Nadal was already a three time Roland Garros champ when Blanch was born.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР