Масовото тестване на първата руска потенциална ваксина срещу Ковид-19 ще

...
Масовото тестване на първата руска потенциална ваксина срещу Ковид-19 ще
Коментари Харесай

Москва осветли ваксината срещу коронавирус, която смята да прилага от октомври

Масовото тестване на първата съветска евентуална ваксина против Ковид-19 ще стартира идната седмица и в него ще вземат участие над 40 хиляди души, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това са първите по-подробни информации за мащабите на тестването, оповестени от основателите на имунизацията. Руските управляващи и представители на съветската научна общественост обявиха, че имунизацията, наречена " Спутник V " в чест на първия спътник в историята на човечеството, изстрелян от Съветския съюз, е безвредна и ефикасна. Изводът бе изработен след два месеца на проби с присъединяване на по-ограничен брой хора. Резултатите от тези изпитвания към момента не са оповестени обществено, отбелязва Ройтерс. Западни специалисти обаче бяха по-скептични и обявиха, че имунизацията не би трябвало да се употребява, преди да премине през всички интернационалните проби.

" Редица страни водят осведомителна война против съветската ваксина ", съобщи на брифинг Кирил Дмитриев, началник на Руския фонд за директни вложения, който финансира работата по имунизацията. Данните за имунизацията ще бъдат оповестени в академично списание по-късно този месец, съобщи той.

Русия получи молби за към един милиард бройки от имунизацията и може да създава 500 милиона дози на година, сподели още Дмитриев.

Данни за имунизацията се дават на Световната здравна организация и на няколко страни, които обмислят да вземат участие в тестовия развой, измежду които са Обединените арабски емирства, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия и Филипините.

От управлението на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология " Н. Ф. Гамалея " към Министерството на здравеопазването на Руската федерация, който създаде имунизацията, обявиха, че в тестването ще вземат участие 40 хиляди души и че то ще бъде осъществено в 45 медицински центрове в цяла Русия.

" Спутник V " към този момент получи утвърждение от съветските регулатори, което стана причина президентът на Русия Владимир Путин и други представители на съветските управляващи да заявят, че Русия е първата страна, записала ваксина против Ковид-19. Регистрацията обаче бе направена преди началото на третия стадий от тестването, когато тя би трябвало да бъде тествана върху огромен брой хора. Поне още четири евентуални ваксини против Ковид-19 по света са в същия този трети стадий на тестване, по данни на СЗО.

Ранното вписване на имунизацията от Русия ще й разреши от октомври да я ползва на хора от рисковите групи като здравните служащи, като паралелно с това върви и последният стадий от нейното тестване, посочи Дмитриев.

Тестването ще бъде непринудено и на участниците ще бъдат правени постоянни медицински прегледи. Изпитванията ще бъдат следени от задгранична организация за клинични проучвания, сподели още Дмитриев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР