Масово украинци търсят начини да избегнат изпращането им на фронтовата

...
Масово украинци търсят начини да избегнат изпращането им на фронтовата
Коментари Харесай

Разкриха нови схеми за избягване на мобилизация в Украйна

Масово украинци търсят способи да избегнат изпращането им на фронтовата линия
Служители на Службата за сигурност на Украйна разкриха три нови схеми, свързани с укриване на готовност. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Според следователите арестуваните са предложили на евентуални наборници опция да изоставен страната, предоставяйки им подправени документи за пътешестване до страните от Европейски Съюз, с цел да избегнат готовност в редиците на въоръжените сили на Украйна.

Разузнавателната работа откри, че цената на „ услугите “ варира от 5000 до 12 000 $ според от района, спешността и мечтаните условия на „ клиента “.

В резултат на извършени интервенции в разнообразни райони на страната са арестувани уредниците на такива схеми, в това число ръководителят на един от районните центрове за набиране и обществена поддръжка (ЦНС).

Какви са схемите?

Следователите на СБУ са открили, че в региона на Лвов ръководителят на регионалния ТЦК е превозвал украинци в чужбина като водачи на филантропични товари за украинската войска. Чрез връзки длъжностното лице прибавя в осведомителната система „ Шлях “ персоналните данни на наборниците като опитни водачи за интернационален превоз.

В Одеса локален гражданин основал друга „ скица “, предлагайки на военна работа подправени медицински документи за хипотетичната им невалидност за работа по здравословни аргументи. За фалшификатите той привлякъл съучастници от военната работа и чиновници на военнолекарската комисия.

А в Днепър трима обвинени бяха разкрити, че са продавали на военна работа подправени документи, в които се показва, че не могат да служат заради здравословни проблеми. Те употребявали връзките си в един от локалните търговски обекти в регионалния център, с цел да изработят подправени документи.

По всички открити обстоятелства се водят инспекции. За сходни дейности обвинените грозят до 9 години затвор и конфискация на имущество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР