Масово тестване в училище и маски за 6-годишните и децата

...
Масово тестване в училище и маски за 6-годишните и децата
Коментари Харесай

Какви ще са мерките срещу COVID-19 в училищата?

Масово тестване в учебно заведение и маски за 6-годишните и децата от 1. до 4. клас при високи равнища на разпространяване на ковид са измежду ограниченията против COVID-19 за идната образователна година.

Условията за всеобщото тестване при липса на симтпоми ще е със единодушие на родителите и в случай, че е за всички деца в едно учебно заведение.

Родители са скептични към тези ограничения. В същото време обаче не намират опция в онлайн образованието.

Част от учителите пък упорстват тези хрумвания да станат факт. Ето реакциите. Те са поискали от просветното министерство постоянно всеобщо тестване и не схващат за какво родителите отхвърлят.

Целта на тази мярка е да се обезпечи присъственото образование, разясни пред bTV просветителният министър Николай Денков.

А децата в предучилищна възраст, както и учениците от 1. до 4. клас ще носят маска, когато страната ни се намира в жълта, алена или тъмночервена зона. Изключение ще се позволява за децата със специфични просветителни потребности.

Родителите имат още едно безпокойство – при онлайн образование или при положение на карантина не е ясно какви помощи са планувани. От общественото министерство разясниха, че е в действие целевата помощ за фамилии с деца до 14 години. За нея обаче родителите би трябвало да нямат опция да работят отдалечено и да нямат право на заплатен отпуск. Има и рентабилен аршин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР