Масово сбиване беляза края на втория мач от четвъртфиналната серия

...
Масово сбиване беляза края на втория мач от четвъртфиналната серия
Коментари Харесай

Партизан победи Реал М, масов бой беляза мача

Масово сборичкване беляза края на втория мач от четвъртфиналната серия сред Реал Мадрид и Партизан в Евролигата, който се организира на испанска земя в " УиЗинк Сентър ".

Срещата бе прекратена 1.40 мин. преди края след сборичкване сред играчите на двата тима. Резултатът до този миг бе 95:80 в интерес на сръбския гранд.

Всичко стартира от жестоко нарушаване на Серхио Люл против Кевин Пънтър, който отвърна на противника си.

Тогава настана безспорен безпорядък на игрището, като състезателите на двата тима се нахвърлиха едни против други, а най-скандален бе случаят сред Гершон Ябуселе и Данте Екзъм, при който крилото на мадридчани употребява хватка от бойните изкуства, с цел да събори своя противник. На момента Ябуселе и Пънтър бяха дисквалифицирани от мача, а реферите се нуждаеха от към 20 минути, с цел да вземат решение за спомагателните санкции. Така в последна сметка срещата не приключи поради обстоятелството, че двата тима нямаше да разполагат с нужния брой състезатели на терена поради дългия лист от санкции, който занапред ще бъде разгласен.



Shameful...
— Dionysis Aravantinos (@AravantinosDA)

С дисквалификации след мелето са оказаха куп играчи от двата отбора, в това число Гершон Ябуселе, Марио Хезоня, Джанан Муса, Габриел Дек, Данте Екзъм, Кевин Пънтър, Джеймс Нънали, Матиас Лесор, Найджъл Уилямс-Гос, Антъни Рандълф, Руди Фернандес, Алберто Абалде, Адам Ханга, Серхио Родригес, Тристан Вукчевич, Ям Мадар, Алекса Аврамович, Ален Смайлагич и Янис Папапетру.

„ Говорим за играчи, които имат страсти, само че това беше краят на мача и нищо не се случи, което да провокира случая. Ще се опитам да успокоя нещата, тъй като имам доста другари в Реал Мадрид, това е страховит клуб и би трябвало да ги посрещнем в Белград уместно. Трябва да приказваме за баскетбол, а не за нещо друго. Има видео, само че няма значение. Играчите си приказваха след мача и това би трябвало да е краят на историята ”, показа по време на конференцията треньорът на Партизан Желко Обрадович.



Иначе срещата приключи при резултат 95:80 за Партизан (31:21, 20:16, 24:25, 20:18), който води с 2-0 победи в серията преди третия мач, който ще се организира във вторник от 21:30 часа в Белград. Дотогава би трябвало да бъдат ясни всички наказания, като към този момент е съвсем несъмнено, че Гершон Ябуселе няма да играе в третия мач.

Данте Екзъм бе най-резултатен за Партизан с 19 точки, само че при конфликта с Ябуселе австралиецът получи травма в глезена и напусна терена благодарение на свои съотборници. Джеймс Нънали означи още 16 точки, Зак ЛиДей записа 15 точки и 6 битки, Кевин Пънтър осъществя 14, а Матиа Лесор се разписа с 10 точки и 9 битки.

Очаква се от шампионата на богатите да наложат съществени наказания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР