Масово разхлабване на мерките на фона на растяща заболеваемост от

...
Масово разхлабване на мерките на фона на растяща заболеваемост от
Коментари Харесай

Без ограничения в пандемията: Великобритания провежда уникален експеримент


Масово разхлабване на ограниченията на фона на растяща заболеваемост от Ковид-19: Англия организира опит без аналог в света. Как ще приключи той?

Лийдс: британци ликуват след отпадането на противопандемичните ограничения на Острова

В понеделник Англия означи “Деня на свободата ”, откакто множеството ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид отпаднаха. На множеството места носенето на маски е непринудено, както и спазването на отдалеченост, а клубовете, кината и театрите могат към този момент да запълват потенциала си на 100 %. И то без да изискват доказателство от гостите, че са имунизирани. Такива ще са нужни от есента.
Редакцията предлага
“Кога да го създадем, в случай че не в този момент? ”, попита министър председателят Борис Джонсън във виртуална конференция. През есента и зимата обстановката ще е още по-сложна. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които взимат сами решенията си по отношение на пандемията, са надалеч по-предпазливи.

Над 50 хиляди новозаразени дневно

Но не всички съумяха да отпразнуват “свободата ”. В петък здравният министър Саджид Джавид разгласи, че е дал позитивен тест за Ковид-19. Той се карантинира, а образецът му последваха и редица други политици, включително Борис Джонсън. Джавид надалеч не е единствен. В последните дни Англия отбелязва растеж на новозаразените с ковид. на Острова и всекидневно биват регистрирани над 50 хиляди случая на новозаразени - цифри, близки до пика на втората вълна през зимата. За последните седем дни броят на инфектираните на 100 хиляди души е 399.

Случаите порастват, само че не и хоспитализациите

Саджид Джавид разгласи, че има доста леки признаци. Благодарен съм, че съм имунизиран, сподели той във видеото, оповестено в обществените мрежи.

Дотук 88 % от британците са получили първата доза от ваксина против ковид, а. Експертите обаче не са уверени, че това е задоволително, с цел да бъде предотвратена една нова вълна от инфекции. В различен туит здравният министър написа, че “макар числата да вървят нагоре, съотношението сред случаите на инфекции и тези на приетите в болница пациенти е най-ниското до момента ”.

Британските управляващи явно разчитат, че имунизациите ще предпазят от ново претоварване. В неделя да вземем за пример броят на новите случаи на ковид беше над 50 хиляди, само че едвам 740 пациенти с Ковид-19 попаднаха в болница, а 41 изгубиха живота си. Когато през зимата 50 хиляди души се разболяваха за ден, до болница стигаха няколко хиляди от тях. Но това може да се промени и в този момент.

Мутациите основават риск от ново претоварване на лечебните заведения

Експертите предвиждат, че броят на нови случаи ще нарасне до над 100 хиляди в идващите дни. Ако броят на новоприетите пациенти в лечебните заведения доближи до 2000 или 3000 дневно,, предизвестява епидемиологът Нийл Фъргюсън от “Импириъл колидж ”.

Борис Джонсън: " Кога, в случай че не в този момент? "

Допълнителен риск основават и. Така да вземем за пример в елементи на Франция, главно на островите в Тихия океан, към този момент се популяризира бета разновидността на вируса, който първо бе открит в Южна Африка. Срещу него, която е най-разпространената във Англия, не е изключително ефикасна. Затова английските туристи, които се връщат от Франция, биват изпращани в 10-дневна карантина.

Един английски опит

Масово разхлабване на ограниченията на фона на растящи цифри на новозаразени: Англия организира опит, който е невъобразим в света. В момента към 1,7 милиона британци се намират в насилствена изолираност, което основава огромни логистични проблеми. Така да вземем за пример доста ватмани и касиери не са на работа, което води до проблеми в градския превоз и търговията – графикът на влакчетата на метрото е разводнен, а работното време на някои магазини е кратко.

На този декор някои съсловни организации упорстват задължението за карантиниране да бъде сменено от ежедневни проби, какъвто принцип е въведен в здравната сфера. Премиерът Джонсън към този момент разгласи сходни изключения за работещите в сериозната инфраструктура.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР