Масово посещение от румънски туристи се очаква за Великден във

...
Масово посещение от румънски туристи се очаква за Великден във
Коментари Харесай

Масово посещение от румънски туристи за Великден във Варна

Масово посещаване от румънски туристи се чака за Великден във Варна и курортите край града. Това сочат прогнозите и предварителните записвания тъкмо месец преди най-светлия християнски празник. 99 % от гостите с резервации са точно представители на северната ни съседка.

Румънците нормално посещават едни и същи хотели и остават за 3-4 нощувки. Резервациите им са направени още през септември и октомври предходната година. Българите обаче са малко.Много са малко, тъй като български и румънски туроператори вземат целия хотел, предплащат го. Цените варират от 50-60 евро на нощувка. Вариантите са ол инклузив. Това са лоялни туристи, които всяка година по това време са в нашите комплекси.

Някои хотели край Варна ще отворят особено, с цел да посрещнат туристите за Великден.Някъде към десетина хотела на " Златни пясъци " ще отворят.

Проблем с фрагментите в туризма ще има и тази година.Той ще продължава да стои още дълги години, тъй като разликата сред заплащането в нашите курорти с тези в съперниците е много огромна и на тази основа наши фрагменти отпътуват за непознати курорти, ние пък привличаме фрагменти от прилежащи страни.

Професор Маринов е на мнение, че би трябвало да се мисли и работи за удължение на сезона. Краткият сезон отблъсква фрагментите от дестинация България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР