Масово изнасяне на българи от страната ни.Повече от 775 хил.

...
Масово изнасяне на българи от страната ни.Повече от 775 хил.
Коментари Харесай

НСИ: Повече от милион българи мислят да се изнасят от страната

Масово изнасяне на българи от страната ни.

Повече от 775 хиляди българи може да се преселят за непрекъснато в друга страна. Това демонстрират данните на Националния статистически институт при последното изследване за " Миграция и миграционно държание ", представено от Българска национална телевизия.

В изследването са взели присъединяване лица сред 15-годишна и 74-годишна възраст. През интервала 1986-2021 година в програмата на преброяванията е включен въпрос, посредством който се следи последната смяна на местоживеенето на лицата в интервала сред две преброявания.

С най-голям условен дял са лицата на възраст 25-34 навършени години - 26,1%. Анализаторите регистрират съществена причина за смяна на местоживеене с най-голям % близо 23% - работа, следвана от обучение малко над 19% и на трето място – встъпването в брак или общуване, малко под 19%.

Към 2021 година близо 50% от мигриралите на 15 и повече навършени години са със приключено приблизително обучение и към 40% - със приключено висше обучение. А малко над 1% са лицата без обучение, написа standartnews.com.

Сред най-предпочитаните страни за миграция за българите са: Англия, Германия, Испания, Гърция, Турция, Съединени американски щати, както и доста други страни от Европа.

Оказва се, че с изключение на хората, които са подготвени да изоставен страната вечно, има и такива, които считат да отидат да работят в чужбина за краткотрайна месторабота и да се завърнат още веднъж в България. Такива евентуални трудови мигранти са малко над 3%.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР