Масовата ваксинация на деца срещу Covid-19 се приближи стъпка по-близо,

...
Масовата ваксинация на деца срещу Covid-19 се приближи стъпка по-близо,
Коментари Харесай

Moderna се похвали с отлични резултати на ваксината си срещу коронавирус при тийнейджъри

Масовата имунизация на деца против Covid-19 се приближи стъпка по-близо, защото Moderna стана вторият производител, който от изпитванията при хора на възраст от 12 до 18 години.
Ваксината " Комиранти ", създадена от съдружието сред Pfizer и BioNTech, към този момент получи незабавно утвърждение в Съединени американски щати за юноши на възраст от 12 до 15 години, откакто демонстрираха по-добра успеваемост, в сравнение с при участници на възраст сред 16 и 25 години.
 Pfizer може скоро да имунизира младежи и деца против ковид - в Канада Pfizer може скоро да имунизира младежи и деца против ковид - в Канада
Министерството на здравеопазването на Канада може скоро да утвърди използването на ваксина на американската компания Pfizer за имунизация...
Резултатите от двете компании допускат, че тази година ще стартира всеобща имунизация на възпитаници, като това може да постави завършек на паниките на родители, възпитаници и учители и да разреши на учебните заведения в Съединени американски щати да действат по естествения си метод. В края на април Pfizer кандидатства за позволение за незабавна приложимост в Европа при деца от 12 до 15 години.
AstraZeneca стартира първите си тествания при деца на възраст от 6 години нагоре през февруари, като компанията имаше за цел да включи 300 доброволци на възраст от шест до 18 години.
Подобно на Pfizer, Moderna твърди, че нейната ваксина е извънредно ефикасна при младежите. В изследването са взели участие 3700 души на възраст от 12 до 18 години, като в групата, в която всички са били имунизирани, няма нито един знаменателен случай на COVID-19, а в плацебо групата е имало 4 случая. Това значи, само че с уточнението, че приказваме за най-малко 14 дни след втората сложена доза. Но в случай че приказваме за това да няма нито един признак на COVID-19, даже индивидуален, както и да няма положителен PCR тест за ковид при участвалите в проучването, е 93%!
Не са регистрирани съществени странични резултати, след втората доза пациентите най-често са се оплаквали от болки в ръцете на мястото на поставената инжекция, главоболие, отмалялост, мускулни болки.
 Япония утвърди имунизациите на Moderna Япония утвърди имунизациите на Moderna
Япония публично утвърди имунизациите против COVID-19 на Moderna и AstraZeneca  на 21 май, само че последната няма да бъде употребена веднаг...
Всички, които са взели участие, ще бъдат следени през идващите 12 месеца, с цел да е несъмнено, че няма дълготрайни резултати.
" Ще представим тези резултати на FDA и регулаторните органи в международен мащаб при започване на юни и ще желаяме позволение. Оставаме ангажирани да изпълняваме своята част, с цел да помогнем за преустановяване на пандемията Covid-190 ", сподели Стефан Бансел, изпълнителен шеф на Moderna.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР